Jurnalul Pofticioasei: despre invierea de duminica si moartea siluetei


Si a venit si acea perioada din an in care organismul nostru va fi biciuit de 10.000 de calorii cel putin trei zile si trei nopti, cat tine marea sarbatoare.


Perioada in care salata se va ofili in frigider nestiuta de nimeni in raftul de jos, in care iaurtul isi va plange trecerea in nefiinta din cauza termenului de valabilitate apus,  iar fructele se vor smochini cu toatele si se vor uita cu ura la patiseriile, foiatejele, cremoasele care le-au luat locul de cinste de pe masa, in timp ce ele stau intr-un colt pe care nici soarele nu-l mangaie.

Sa o recunoastem: in majoritatea cazurilor, Pastele inseamna imbuibare, adica mare chin mare. Nu stiu de ce ne place asa, nu stiu de ce sarbatoarea nu poate fi sarbatoare decat cu nasturele deschis la pantaloni caci nu mai au cum sa ne mai cuprinde. Nu spune nimeni sa umblati cu urda in poseta ca mine si sa va scoateti frumos pieptul de pui fiert din traista cand sositi musafiri la stiu eu ce banchet pascal. Dar mi-ar placea sa cred ca nu imi racesc gura, adica tastatura, degeaba cand va spun ca, cuvantul cheie al acestor zile este moderatia. Repetati cu mine m-o-d-e-r-a-t-i-a! 

Si apoi, dupa trei zile de moarte pentru ea, silueta trebuie si ea sa invie. Nu sa prinda strat dupa strat dupa strat adipos pentru ca ne este greu, lene, peste mana sa ne reapucam de mancatul ordonat. Am citit ieri niste sfaturi date de faimosul doctor Menci – Gheorghe Mencinicopschi – pentru masa de Paste, sfaturi spuse agentiei Mediafax. Am ales cateva din care sa luam aminte:

- Masa de Paste trebuie sa inceapa cu niste salate care prepara sistemul gasto-intestinal, sucurile gastrice, pentru a putea primi mancarurile grele. O salata verde, de cruditati sau de legume de sezon – urzici, leurda, papadie – sunt minunate.

- Nu mancam totul odata. dupa salata si drob luam o pauza, facem putina miscare, apoi trecem la friptura, pe care, preferabil, o mancam cu legume la gratar, nu cu cartofiori inecati in uleiutz

Incercam sa NU mancam in noaptea Invierii pentru ca este fix perioada in care organismul se detoxifica, mancatul noaptea este nociv

- Mielul este destul de greu de digerat, asa ca poate fi alternat cu curcan.

- Daca avem probleme de digestie, sa ne amintim ca ananasul crud si kiwiul contin enzime ce usureaza digestia.

Text preluat de pe www.pofticioasa.ro. Acolo gasiti mai multe aventuri ale Pofticioasei

related posts

Modifică setările cookies