Ce este clorofila?
Clorofila este extractul din plante care le da culoare acestora si le ajuta in procesul de fotosinteza. Sustinatorii dietei cu clorofila spun ca aceasta ajuta la cresterea calitatii si cantitatii de celule rosii in sange, oferind energie organismului. Totodata, sustin ca imbunatateste sistemul de transport al oxigenului in corp. Cea mai intensa actiune se exercita prin eliminarea toxinelor si compensarea carentelor de minerale si vitamine, ajutand astfel la redobandirea echilibrului acestor elemente in corp.
In ce consta dieta cu clorofila?
Regimul cu clorofila presupune un consum sporit de plante verzi, cum ar fi fasolea, kiwi, avocadi, salata, broccoli, patrunjel, iarba de grau. De asemenea, pot fi incluse suplimentele farmaceutice (cum ar fi spirulina), care contin toate beneficiile pe care le au plantele si legumele.
Cum se extrage clorofila lichida?
Pentru a obtine 200 ml de clorofila, se pune o mana de plante verzi intr-un recipient de plastic si se adauga un pahar de apa. Cu un blender electric se faramiteaza plantele timp de 5 minute, apoi se strecoara lichidul produs printr-un tifon.
Etape. Cum se tine o dieta cu clorofila
O dieta cu clorofila dureaza 12 zile si trebuie aplicata treptat, deoarece aceasta poate fi un adevarat soc pentru organism. Pasii care trebuie urmati sunt urmatorii:
Ziua 1: Cu 30 de minute inainte de micul dejun, se bea un sfert de cana de clorofila lichida ( maxim 50 ml);
Ziua 2: Cantitatea de clorofila se dubleaza. Cu 30 de minute inainte de pranz se vor bea 50 ml si cu 30 minute inainte de cine se vor bea alti 50 ml;
Ziua 3-11: In fiecare zi se creste cantitatea de clorofila cu 50 ml;
Ziua 12: In ultima zi este ideal sa se consume doar orez si sa se bea cate un pahar de clorofila inainte de fiecare masa.
Beneficiile unei diete cu clorofila
Elimina toxinele din sange – utilizarea regulata poate ajuta la curatirea toxinelor din sange. Magneziul din clorofila este responsabil pentru refacerea celulelor rosii si stimularea nivelului de energie din corp.
Combate problemele gastro-intestinale si pe cele ale colonului - imbunatateste digestia si duce la curatirea sistemului digestiv si a colonului.
Ajuta la asimilarea calciului si a fierului in organism – clorofila ajuta la asimilarea calciului si asigura transportul de minerale pentru reconstruirea tesuturilor pielii.
Lupta impotriva infectiilor – clorofila este un compus antioxidant si anti-inflamator care contine vitamina A, C, si E, responsabile pentru reducerea inflamatiei in corp.
Elimina respiratia urat-mirositoare – clorofila ajuta la eliminarea mirosurilor cauzate de bacteriile ce se gasesc in cavitatea bucala, prin actiunea sa la nivelul sistemului digestiv.