Embrion uman sau carne de cal. Top 5 mancaruri controversate care chiar iti cad greu la stomac


Unele din ele sunt considerate adevarate delicatese, de altele nu ne-am atinge niciodata. Fie ca ni se par respingatoare din punct de vedere etic sau estetic, aceste mancaruri au starnit numeroase controverse in toata lumea. Tu le-ai manca?

Tag-uri:

1. Foie gras
Aceasta delicatesa este, pe cat de scumpa, pe atat de controversata. Pentru cine nu stia, metoda prin care sunt hranite ratele si gastele crescute pentru foie gras, presupune introducerea mancarii printr-un tub indesat in gatul acestora. Procesul este repetat de cateva ori pe zi, timp de 21 de zile, pana ce ficatul ajunge sa depaseasca de 10-12 ori dimensiunile normale. Tocmai de aceea California a interzis anul acesta, pe 1 iulie, comercializarea de foie gras. 

2. Carnea de vitel

Viteii sunt dragalasi, dar iubitorii de carne ar putea zice si ca sunt deliciosi. Dar marea problema nu sta doar aici, la protectia animalelor. Din nou, felul in care sunt crescuti este de-a dreptul socant. Viteii sunt tinuti in niste custi in care abia reusesc sa se miste. Daca poti trece peste aspectul asta, bon appetit!

3. Balut

Este un ou fertilizat de gasca sau gaina cu un embrion aproape dezvoltat in interior, fiert si consumat in coaja. Este considerat o delicatesa in Asia, in special in Filipine, China, Cambogia si Vietnam. Balutul perfect este intre 17 si 21 de zile, cand embrionul arata deja ca un pui de pasare, dar nu are inca oase, chios sau ghiare, iar dupa fierbere devine moale.

4. Carnea de caine

In tari precum Elvetia, China, Vietnam si Coreea, cainele este mai mult decat un animal de companie. Mai mult, in Coreea, cainii nici macar nu au avut aceasta functie pana recent - ei erau crescuti strict pentru consum, asa cum la noi se cresc vite, porci sau oi sau pasari. Iar anual se consuma aproape 1 milion de caini in peste 6.000 de restaurante.

5. Carnea de cal

Este un subiect tabu in tarile latine si cele vorbitoare de limba engleza - Marea Britanie, Irlanda, Statele Unite, Canada si Australia, insa este savurata din plin in Europa si Asia. Cele mai mari tari consumatoare de carne de cal sunt China, Mexic, Rusia, Italia si Kazahstan. Bineinteles, gusturile se discuta deoarece caii, la fel ca si cainii, sunt considerate animale de companie.

related posts

Modifică setările cookies