Microscopul dentar, ultima inovatie in stomatologie. Vezi cat de important este in tratarea afectiunilor dintilor


Folosirea microscopului in cadrul tratamentelor dentare si a realizarii plombelor ajuta ca scoaterea nervului sa fie evitata. Noutatea este ca, pacientul poate vedea pe monitorul atasat scaunului stomatologic tot ce face medicul live sau poate primi imaginile pe un CD.


Se intampla adesea ca odata ce ajungem la dentist, sa ne confruntam cu scoaterea nervului-ceea ce nu ne bucura deloc, mai ales atunci cand acesta putea fi salvat. Este ideal ca dintii din cavitatea bucala sa ramana cu nerv o perioada cat mai lunga de timp, marind rezistenta lor in timp.

“Cand caria afecteaza o mare parte din dinte, exista posibilitatea ca aceasta sa ajunga la nervul dintelui. Intentia mea este de a inlatura tesuturile alterate, dar se poate ajunge la camera pulpara si de aici la scoaterea nervului. Avantajul major al microscopului in acest caz este ca prin marirea imaginii si prin luminozitatea data de aceasta, am vizibilitatea necesara de a inlatura tesutul alterat fara risc asupra camerei pulpare si implicit scoaterea nervului”, spune  Dan Caminescu, medic stomatolog CityDent

Microscopul dentar de ultima generatie mareste cu ajutorul unui dispozitiv folosit in stomatologie, campul de lucru de 25 de ori, permitand astfel specialistului endodont sa trateze chiar si cele mai complexe si complicate situatii dentare. In plus, lumina care se propaga prin lentile ajuta medicul stomatolog sa observe detalii din structura dintelui, pe care nu le-ar fi putut vedea cu ochiul liber.

Initial, acesta a fost folosit in stomatologie pentru tratamentele de canal.; iar mai nou, este utilizat cu succes si in tratamentele restaurative ale coroanei dentare, respectiv pentru realizarea obturatiilor (plombelor) estetice.

Un astfel de tratament necesita un timp mai lung decat in cazul unuia clasic- in functie de gravitatea cariei dentare, fiind posibil sa dureze o ora, doua. Important este insa ca se pot efectua  mai multe obturatii si cu efect exceptional (mai ales in zona frontului, intr-o singura sedinta putandu-se plomba si sase dinti.) In plus, dintii sunt foarte bine izolati (prin dispozitivul numit DIGA), fiind astfel eficient protejati.

Asadar, nu incape indoiala ca si rezultatele sunt superioare, comparativ cu cele obtinute in urma unei sedinte traditionale- calitatea tratamentului dentar fiind vizibil imbunatatita-  si si isi merita pretul (costul variaza intre 50-100 euro).

related posts

Modifică setările cookies