Misterele sistemului reproducator feminin. 10 lucruri pe care nu le stiai despre corpul tau


Sistemul reproducator feminin inca mai pastreaza o aura de mister. Cu toata evolutia stiintei nu se stie nici acum totul despre acesta. Iata cateva detalii, unele serioase anatomice, iar altele din perceptia sociala, pe care probabil nu le stiai.


1. Da Vinci a gresit. Desi schitele lui Leonardo da Vinci cu privire la sistemul reproducator masculin sunt aproape de perfectiune, cele care il prezinta pe cel feminin sunt cat se poate de gresite, ele semanand mai mult ce cele alte altor mamifere de sex feminin. Cel mai probabil, asta se datoreaza faptului ca nu a avut voie sa disece un corp feminin.


2. Uterul este supraelastic. Un unter sanatos are 7.5 cm inaltime si 5 cm latime. In timpul sarcinii acesta se extinde initial pana la buric, iar pana la sfarsitul sarcinii atinge cutia toracica.


3. pH-ul vaginal este foarte acid. Un pH normal este de 7, iar cel vaginal este de doar 4.5. Astfel, zona este la fel de acida... ca o rosie sau ca o bere.


4. Himenul- un tesut supraevaluat. Himenul este cunoscut ca cel mai important indicator al virginitatii, insa nu este chiar asa. Himenul nu este un organ, ci doar o bucata de tesut foarte sensibila, care poate fi rupta cu usurinta, deci nu poate determina cu exactitate daca femeia resepectiva este virgina sau nu. Una din 2000 de fete se naste cu un himen imperforabil. O incizie minora poate rezolva cu usurinta aceasta problema.


5. Exista sau nu punctul G? Desi multe femei sustin ca au avut orgasme in punctul G, nu exista nicio indicatie stiintifica cum ca acesta este diferit de orgasmul vaginal. In continuare, cercetatorii incearca sa determine cu exactitate daca si unde se afla punctul G.


6. Cateodata, lucrurile se dubleaza. In rare cazuri, exista femei cu 2 utere. Acestea se formeaza inca din primele luni de sarcina. Problemele care pot aparea de la acest sindrom sunt cele menstruale, dar si de fertilitate.

7. Determinarea sarcinii nu este atat de simpla. Data exacta in care ai ramas insarcinata este aproape imposibil de determinat, deoarece spermatozoidul traieste cateva zile in organismul feminin. De aici apar si inexactitatile la testele de sarcina facute acasa.


8. Evolutia protectiei menstruale. In ziua de azi aceasta nu mai este o problema, avand la dispozitie o varietate de alegeri, insa iata cateva din cele mai ingenioase metode din trecut: papirus dedurizat (in Egiptul Antic), fire puse in jurul unui bat (Grecia Antica), pansamente din celuloza (Franta, anii 1900).


9. Vorbind despre menstruatie legi prietenii. In trecut, femeile se fereau sa vorbeasca despre aceasta perioada a lunii, dar s-a constatat ca daca vorbesti despre menstruatie deschis cu alte femei se intaresc relatiile de prietenie.


10. Walt Disney te poate educa. Cuvantul 'vagin' a fost pentru prima oara rostit pe pelicula intr-un film Disney 'The Story of Menstruation' (Povestea menstruatiei), comanadat de compania Kimberly-Clark pentru orele de sanatate din scolile americane.

 

related posts

Modifică setările cookies