Înțelegem cât de dificilă poate fi lupta cu infertilitatea și suntem aici ca să aducem informații, resurse și să facilităm accesul la tratamente de fertilizare in vitro (FIV).
Concurs: Câștigă o sesiune de tratament fertilizare in vitro!
Concursul oferă șansa de fertilizare gratuită cu ajutorul diferitelor tipuri de tratament, iar cel mai potrivit, întotdeauna în funcție de istoricul dumneavoastră medical individual, va fi selectat de echipa de medici specialiști Embryolab.
Poți câștiga o sesiune de tratament fertilizare in vitro de tipul:
- FIV cu stimulare ovariană, cu ovocite proprii și sperma partenerului
- FIV cu stimulare ovariană (ovocite proprii și spermă donator din banca de crioconservare a Unității și cu matching)
- FIV cu ovocite donate și sperma partenerului
- FIV cu dublă donare de gameți (ovocite donate și spermă donator din banca de crioconservare a Unității și cu matching)
- Crioprezervarea Ovocitară
Pentru a intra în concurs, trebuie să completezi formularul de înscriere. Câștigătorul va fi ales prin tragere la sorți și va putea efectua tratamentul de FIV gratuit la Embryolab, clinica de fertilitate situata in Salonic-Grecia, oferindu-va posibilitatea de a primi servicii de reproducere asistata de cea mai inalta calitate si cu cele mai mari rate de succes.
Te vei putea bucura de grija și atenția unei echipe de 100 de specialiști în Reproducere Asistată, la una dintre clinicile de fertilizare in vitro de top.
Tot la Embryolab, vei avea experiența unui tratament cu rate ridicate de succes, expertiză în toate tehnicile de tratament și oameni de știință care te vor însoți în călătoria ta spre a avea un copil.
Tipuri de tratamente fertilizare in vitro: ce presupun?
În funcție de problema de fertilitate întâmpinată în cuplu, există mai multe soluții terapeutice corespunzătoare, pentru cei care își doresc să conceapă un copil. Protocoalele de tratament adecvate țin de cauza infertilitatii cuplului și factorii care îngreunează o concepere naturala, fie că vorbim despre o rezerva ovariana scazuta, fie de parametri suboptimi ai spermei, sau de o combinație între cele două.
Protocolul individualizat de tratament va fi ales de către medicul curant și specialistul în reproducere asistată, în funcție de istoricul medical personal și de nevoile pacientei sau ale cuplului, cu scopul de a obține cel mai bun prognostic final al demersului.
1. FIV cu stimulare ovariană, cu ovocite proprii și sperma partenerului
Stimularea ovariană este un tratament folosit atât pentru a induce ovulația, cât și pentru a crește numărul de ovule eliberate. Ambele procese pot crește șansele de concepție a unui copil.
Stimularea ovariană poate fi realizată cu ajutorul medicamentelor, fie cu ajutorul unor injecții. Medicația sau injectiile se administreaza timp de 8-14 zile, in functie de raspunsul la tratament si de timpul necesar fiecarei femei pana la recoltarea ovocitelor.
Tratamentele medicamentoase folosite pentru stimularea ovariană sunt derivate din (și stimulează) doi hormoni cheie: hormonul foliculostimulant (FSH) și hormonul luteinizant (LH).
După tratamentul de stimulare ovariană, concepția va fi realizată cu ovocite proprii și sperma partenerului.
2. FIV cu stimulare ovariană (ovocite proprii) și spermă donator din banca de crioconservare a Unității și cu matching)
Acest tip de tratament fertilizare in vitro folosește aceleași tehnici de stimulare ovariană (medicație sau injecții), în combinație cu sperma prelevată de la un donator de la bancă colaboratoare acreditată, de crioprezervarea spermei.
Protocolul de tratament, în cazul acestui tip de FIV, necesită o etapă de matching al donatorului cu cuplul în cauză, pentru a asigura pe cât posibil o potrivire perfectă a donatorului de spermă cu caracteristicile fenotipice ale partenerului și compatibilitatea grupelor sanguine ale cuplului
3. FIV cu ovocite donate și sperma partenerului
Atunci când infertilitatea este cauzată de rezerva ovariana scazuta, cuplul se poate îndrepta spre fertilizarea in vitro, folosind ovocite donate și spermatozoizii partenerului.
Acest tip de tratament FIV presupune stimularea ovariană a donatoarei pentru recoltarea ovocitelor proaspete și fertilizarea acestora în laborator cu spermatozoizii partenerului. Embrionii sunt monitorizați și cultivați în condiții ideale de laborator, până în stadiul de blastocist și apoi crioconservați, rămânând în siguranță în banca de crioconservare a Unității, pentru a organiza apoi în fiecare detaliu tratamentul de pregătire endometrului a beneficiarei. In acest fel se asigura conditiile optime ale endometrului pentru realizarea implantarii embrionilor, dupa transferul acestora in cavitatea uterina.
Etapa de corelatia donatoarei cu pacienta, implică, se desfășoară în detaliu si procesul include teste medicale, teste genetice extinse și evaluare psihologică a donatorei, cu scopul de a spori siguranța și calitatea tratamentului.
4. FIV cu dubla donare de gameți (ovocite donate și sperma donator din banca de crioconservare a Unității și cu matching)
Dubla donare de gameți este un tratament care implică mai multe etape. Utilizând această procedură, se obțin ovocite și spermatozoizi de la donatoarea si donator, fie proaspete, fie din banca de crioconservare Embryolab. Acest tratament presupune o evaluare amănunțită a donatorilor cu o serie de teste medicale și genetice, precum și potrivirea cu caracteristicile fenotipice ale cuplului și a grupelor sanguine.
Apoi, embrionii creați sunt transferați către uterul pacientei într-un mediu favorabil pentru a permite viața și dezvoltarea. Acest procedeu presupune pregătirea endometrului pacientei astfel încât implantarea să aibă loc și sarcina să poată decurge natural, în siguranță.
Acest tip de tratament poate fi folosit pentru persoanele cu vârstă mai avansata (până la vârsta de 54 de ani pentru femeie) și pentru persoanele cu infertilitate cronică,care doresc să devină părinți cat mai repede posibil, dar și pentru femeile fără partener.
Dubla donare de ovocite si spermatozoizi oferă, de asemenea, șansa unei sarcini sănătoase și poate fi folosită pentru a preveni transmiterea unor boli genetice sau a anumitor condiții medicale la următoarele generații.
5. Crioprezervarea Ovocitară
Crioprezervarea ovocitară pentru oricâti ani este nevoie este un tip de tratament fertilizare in vitro care poate ajuta la prelungirea fertilității unei femei și este folosită în special în cazuri de concepție planificată pe termen lung, protejând fertilitatea feminina.
Prin crioconservarea ovocitara, ovocitele sunt congelate și stocate la temperaturi scăzute pentru a fi utilizate mai târziu.
Deoarece statistic ovulele tinere au rate mari de fertilizare si au ca rezultat embrioni cu un prognostic mai bun, acest tratament poate fi folosit pentru a preveni pierderea fertilității în timp. Cum? Prin crioconservarea ovocitelor se opreste timpul!
Pentru mai multe detalii despre termenii și condițiile de participare, accesați pagina de concurs.
Articol scris și publicat de către RANJAK Media | Agenția de Marketing a Medicilor ®