(P) Pregătește-ți organismul pentru toamna, cu produse apicole


Toamna este sezonul în care majoritatea dintre noi au cele mai mari probleme de imunitate pentru că variațiile de temperatura solicită organismul și ne fac mai vulnerabili în față virusurilor și răcelilor. 

Tag-uri:

Din fericire, există diverse remedii naturale, precum produsele apicole, care întăresc sistemul imunitar și ne ajută să facem față cu brio acestei perioade.

Programul încărcat, stresul cotidian și vremea caracteristică acestui anotimp ne pot cauza senzație de oboseală, modificări ale dispoziției și a calității somnului, dezechilibre ce influențează activitatea sistemului imunitar și ne pot face mai susceptibili la răceală, gripă și infecții de orice fel.

Pentru a intră în sezonul rece cu un organism puternic și rezistent, acesta trebuie să funcționeze armonios. De aceea este important să îl fortificăm, dar nu cu suplimente alimentare sau vitamine, ci cu alimente naturale ușor de introdus în dietă zilnică.

În consecință, putem apela oricând la produse apicole, a căror valoare pentru forță de apărare a organismului nostru este recunoscută în mod tradițional, dar este și demonstrată prin studii clinice și de laborator. Este recunoscut, de asemenea, și conținutul bogat al acestora în vitamine, oligoelemente și minerale.

Mierea, de exemplu, conține toate mineralele esențiale. Este antivirala și antifungica și nu se alterează. În plus, asigura un surplus imediat de energie datorită glucozei și fructozei. De aceea este recomandat să o consumăm mai ales la micul dejun, pentru un boost de vitalitate care să ne ajute să începem ziua în forță.

În plus, datorită virtuților sale nutriționale speciale, mierea are o acțiune directă asupra consolidării sistemului imunitar, ajutând organismul să reziste în față diferitelor tipuri de afecțiuni.

La fel că mierea, dar cu proprietăți terapeutice încă și mai remarcabile, lăptișorul de matcă este o specialitate apicolă produsă de albine pentru hrană reginei stupului, dar și a larvelor de albine, în primele zile de viață. Amestecat cu miere și propolis, are efect antiviral și este eficace împotriva gripei.

Lăptișorul este considerat un adevărat medicament natural pe care îl putem administra în această perioada a anului, când schimbările de temperatura, împreună cu stresul și oboseală, ne slăbesc imunitatea.

Un beneficiu suplimentar al lăptișorului este reprezentat de creșterea rezistenței la efort fizic și intelectual, ceea ce îl recomandă copiilor, mai ales acum când, odată cu reîntoarcerea în colectivitate, cei mici sunt mai predispuși la răceli.

Un alt produs apicol care previne și ameliorează simptomele de răceală și gripă este păstura. Această rezultă din polen amestecat și este superioară acestuia, fiind stocată pentru nevoile de nutriție ale coloniei de albine.

Păstura are aceleași recomandări că și polenul: este biostimulenta, scade glicemia, combate anemia, este indicată în afecțiuni ale prostatei și în sarcina, precum și în bolile cardiovasculare.

Păstura ne ajută să ne întărim sistemul imunitar datorită conținutului bogat de vitamine, minerale și antioxidanți. Mai mult, diminuează oboseală cronică și este un excelent antianemic, indicat mai ales persoanelor cu un ritm de viață agitat, dar și celor aflate în convalescență.

Dietă dezechilibrată a omului modern nu poate fi neutralizată prin suplimentele de vitamine și de minerale, oricât de pure și ușor digerabile sunt acestea. Cea mai bună soluție pentru bună funcționare a organismului este folosirea alimentelor din natură, așa cum sunt produsele apicole.

În concluzie, este important să știm să ne alimentăm corect. Iar o dietă echilibrată, o activitate fizică regulată și reducerea stresului sunt esență oricărui program de prevenire a îmbolnăvirilor.

Considerate alimente vii, produsele apicole conțin maxim de vitamine, de minerale și de substanțe nutritive pentru organismul nostru și nu ar trebui să lipsească din meniul zilnic. Atunci când sunt consumate în mod regulat, acestea aduc beneficii majore sănătății noastre fizice și mentale.

Și, foarte important, pe lângă faptul că sunt bogate în nutrienți care stimulează capacitatea corpului de a evita agenții patogeni dăunători, produsele apicole nu au efecte adverse.

related posts

Modifică setările cookies