(P) Știai că sănătatea ficatului poate fi menținută cu ajutorul probioticelor?


Zi de zi, 2000 de litri de sânge sunt filtrați prin ficat și substanțele toxice (cum ar fi diverși poluanți, alcool sau droguri) sunt eliberate pentru a nu pătrunde în organismul nostru. În același timp, componente nutritive importante (carbohidrați, grăsimi și proteine) sunt metabolizate în ficatul nostru și devin astfel disponibile pentru întregul organism.

Tag-uri:

 

Astfel, este de la sine înțeles că ficatul este un centru de detoxifiere al întregului organism și că este vital să îl păstrăm sănătos. Deși are capacitate de regenerare, modul de viață agitat, dieta necorespunzătoare, factorii poluanți sau alte substanțe nocive conduc la deteriorarea funcționării ficatului în parametri normali.

Studii recente arată că suplimentele cu probiotice ajută nu numai la sănătatea intestinelor și a păstrării unui echilibru la nivelul acestuia, ci și la cea a ficatului și susținerea metabolismului.

Tulpinile bacteriane conținute în astfel de suplimente au proprietăți specifice care ajută la reducerea circumferinței taliei și la a.z. țesut adipos visceral (grăsime care se găsește în jurul organelor din cavitatea abdominală, cum ar fi stomacul, ficatul, intestinele și care este adesea asociată cu diverse probleme de sănătate) și influențează pozitiv nivelul de zahăr din sânge și rezistența la insulină (HOMA-IR).

Cum acționează probioticele în susținerea sănătății ficatului?

·       Susțin funcția hepatică pentru calmarea inflamațiilor conform scării funcției hepatice general acceptate la pacienții cu ciroză hepatică compensată.

·       Îmbunătățesc funcția hepatică prin intermediul intestinului.

Cum acționează probioticile în susținerea metabolismului?

Dietele cu prea mult zahăr, grăsimi nesănătoase și aditivi artificiali, precum și lipsa de mișcare duc la creșterea în greutate și, de asemenea, perturbă metabolismul zahărului și al grăsimilor. Printre altele, acest lucru duce la creșterea constantă a incidenței bolilor metabolice, cum ar fi diabetul de tip 2.

 

Punctul de plecare pentru aceste tulburări metabolice poate fi găsit adesea în intestin, deoarece malnutriția și lipsa de exerciții fizice dăunează florei intestinale benefice, reducând masiv numărul de bacterii de bune și mai ales diversitatea acestora.

Ca urmare, bariera intestinală poate fi perturbată: sarcina barierei este, de fapt, de a absorbi din alimente doar substanțele care sunt benefice pentru organismul nostru.

Cu toate acestea, dacă bariera intestinală devine permeabilă din cauza stresului sau a unei alimentații necorespunzătoare („intestin permeabil“), atunci aceste substanțe din intestin pot pătrunde în corpul nostru. Printre alte componente toxice, acestea includ și lipopolizaharidele (sau LPS, pe scurt), care pot provoca daune grave restului organismului.

Organismul reacționează  prin inflamații în diverse locuri din corp și limitează, de asemenea, funcționarea acelor organe care sunt responsabile de metabolismul grăsimilor și al zahărului.

Este clar că trebuie să fim extrem de atenți la metabolism și din fericire o simplă și ușoară administrare de probiotice poate să ne scutească de multe probleme de sănătate.

Studiile clinice realizate în ultimul timp au dovedit faptul că suplimentele cu probiotice ce au tulpinici bacteriene special selectate îmbunătățesc în mod clar diverși parametri ai metabolismului zahărului și al grăsimilor la adulții supraponderali.

Ce tulpini conțin suplimentele cu probiotice care susțin ficatul și metabolismul?

  •  Lactobacillus acidophilus W37
  •  Bifidobacterium bifidum W23
  •  Lactobacillus brevis W63
  •  Bifidobacterium lactis W51
  •  Bifidobacterium lactis W52
  •  Lactobacillus casei W56
  •  Lactococcus lactis W19
  • Lactobacillus salivarius W24
  • Lactococcus lactis W58

related posts

Modifică setările cookies