Ruxandra Dumitrescu, medic primar obstetrica-ginecologie: "Expunerea topless la soare creste riscul de cancer de piele sau mamar"


A venit sezonul cald și cine nu visează la o piele bronzată uniform? Multe doamne și domnișoare preferă să facă plajă topless, dar cât de periculos este acest obicei? Ne-a răspuns la această întrebare și la multe altele dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar obstetrică-ginecologie, de la Clinica Fertilia.


A venit sezonul cald. Cum ne ferim de afecţiunile ginecologice atunci când mergem la piscină şi la mare?

În sezonul cald, infecțiile vaginale sunt mai frecvente, pentru că apă din piscine și căldură favorizează multiplicarea microbilor. Pentru prevenirea acestor infecții, recomandările sunt: spălarea zilnică a costumului de baie, utilizarea prosopului pentru protecția intimă atunci când  se folosește saună umedă, evitarea  scaldatului în lacuri insalubre.
 

 Cât de mult contează materialul costumului de baie?

Costumul de baie trebuie să fie de mărime potrivită, se va spală zilnic cu detergent chiar de mai multe ori, pentru a evita înmulțirea germenilor patogeni colectați din piscină sau apă din mare.

 

Clorul din piscine ne poate afectată sănătatea?

Clorul  din piscine se află în concentrație  optimă pentru efectul bactericid și protectiv față de multiplicarea microbilor și această cantitate de ioni de Clor nu afectează organismul uman, nu se absoarbe prin piele și nu produce intoxicație.

 

Femeile însărcinate pot face baie în mare? Dar în piscină?

Gravidele pot face baie în mare sau piscină, evitând valurile puternice sau temperaturile scăzute ale apei. Au permisiunea  și chiar recomandarea să înoate, acesta fiind sportul permis în toate cele trei trimestre de sarcină.

 

Care sunt afecţiunile ginecologice care ne împiedică să mergem la mare sau la piscină atunci când le avem?

Anumite afecțiuni ginecologice interzic băile în piscină sau apă de mare. Exemplele pot fi sângerările vaginale datorate unui fibrom uterin, avort incomplet sau unui chist ovarian; anexitele cronice, cu dureri intense în zona pelvina (ovariană); infecțiile urinare acute. În aceste patologii, contactul cu apă rece din mare sau piscină poate agrava simptomele până la febră și complicații severe.

Pentru femeile care preferă să facă topless, expunerea sânilor la soare poate avea efecte nedorite?

Expunerea topless la soare este extrem de nocivă din cauza riscului de cancer de piele sau mamar.


 

Absorbantele interne. Care este părerea dvs, sunteți pro sau contra acestora?

Absorbantele interne favorizează refluxul sângelui menstrual prin trompele uterine și pot determina endometrioza  peritoneală.

related posts

Modifică setările cookies