Simti ca ai un balon gata sa explodeze in stomac? Scapa rapid de balonare!


Un abdomen umflat ca un balon este total inestetic pe timp de vara, mai ales ca este greu de ascuns. La urma urmei, nu putem purta in fiecare zi bluze largi. Apoi, mai este si senzatia neplacuta produsa de balonare. Exista insa metode simple si la indemana oricui pentru a scapa de aceasta problema sacaitoare.


Vara mancam multe fructe. Asta e si de bine, dar si de rau. Consumate in combinatie cu alte alimente, fructele impedica procesul de digestie si provoaca balonarea.

De exemplu, cand  fructele sunt consumate impreuna cu lipidele si proteinele ( carne sau branzeturi), ele raman blocate un timp anume in stomac, in loc sa treaca – asa cum ar trebui – mai departe in intestin, unde sunt digerate normal. Prizoniere in stomac, sub efectul caldurii si al umiditatii, vor fermenta, producand chiar si alcool. Prin urmare toata digestia va fi perturbata. Asadar, consumati fructele singure, inainte cu o ora de masa sau la doua ore dupa.

Daniela Busneag, medic specialist cu competente in api-fitoterapie, Laboratoarele Fares BioVital, spune ca vara pacientii ei se confrunta cu doua probleme pe partea digestiva: fie se baloneaza din cauza consumului de fructe (colita de fermentatie), fie au scaune diareice, din cauza unei alimentatii nepotrivite sau a inghitirii de apa din mare sau din bazinul de inot.

Ce recomanda pentru a scapa de senzatia neplacuta de balonare
Putem bea ceaiuri care absorb gazele de la nivelul lumenului intestinal, cum ar fi ceai de menta, de maghiran, cardamom, ghimbir, anason - plante care absorb gazele. Combinatia cimbru cu anason este o combinatie antibiotica pe parte intestinala foarte buna.

Cum sa evitam scaunele diareice
Scaunele diareice se intampla frecvent vara din cauza consumului de maioneza, de smantana, de inghetata, sau din cauza inghitirii apei la bazin sau din mare. " Anul trecut apa marii a avut 32-33 de grade, o temperatura care favorizeaza multiplicarea bacteriilor si virusurilor. Am avut multe cazuri de toxinfectie alimentara, scaune diareice, care au dus pacientii intr-o stare de deshidratare cu dureri", spune Daniela Busneag, medic specialist cu competente in api-fitoterapie, Laboratoarele Fares BioVital.

"Le-as recomanda persoanelor care practica inotul sau care merg la mare sa aiba cu ei un ceai care sa aiba in compozitie afin, cimbru, cretisoara, stejar. Este un ceai antidiareic", spune Daniela Busneag, medic specialist cu competente in api-fitoterapie, Laboratoarele Fares BioVital.

related posts

Modifică setările cookies