Americanii iti ureaza „Appy” New Year. Si au si de ce. La ora actuala, exista peste 400 000 de aplicatii disponibile pentru telefoanele smart. Printre cele mai populare, se numara cele destinate slabirii, monitorizarii activitatii fizice si chiar gasirii unui job nou. Daca in lista prioritatilor pentru 2011 ai strecurat si slabirea, descarcarea unei aplicatii free sau pe bani pentru telefonul mobil te poate asista cu succes.
De exemplu, prin Calorie counter poti sa afli cate calorii au alimentele favorite sau pot sa-ti concepi o cura de slabire. In functie de cat vrei sa slabesti si cat mananci, aplicatia iti poate sugera un program de exercitii fizice. Baza de date include peste 500. Cu ajutorul lui Food scanner, poti afla cate glucide, proteine, grasimi si vitamine au alimentele din meniul tau, iar prin RunKeeper poti afla cate calorii ai consumat dupa o plimbare lunga sau o cursa pe banda. Iar prin aplicatia My Fitness Pal, poti slabi impreuna cu prietenii tai si va puteti sustine reciproc.
Evident, cercetatorii au analizat fenomenul slabirii asistate de telefon si au gasit atat argumente pro cat si unele contra. Asadar, partile pozitive ale unei astfel de aplicatii ar fi ca te ajuta sa-si numeri caloriile, proteinele, grasimile si glucidele din dieta. Specialistii spun ca, o data ce ai dat un search in aplicatie si telefonul ti-a semnalat un aliment hiper caloric, s-ar putea sa te razgandesti in privinta consumului. Iar simplul gest de a contoriza caloriile se poate face atat in magazin, cat si la restaurant. Insa exista si dezavantaje: unele baze de date nu contin chiar toate alimentele. De exemplu, sarmalele si ciorba de burta.
Apoi, marimea portiilor este o alta capcana in care poti cadea usor, mai ales daca nu te poti limita la o singura farfurie din bunatatile pe care le gatesti sau le cumperi. Oricum, concluzia specialistilor este ca, in secolul vitezei, telefonul mobil, obiect pe care il tii tot timpul cu tine, iti usureaza indeplinirea obiectivului comun unor milioane bune de pamanteni: slabirea.