Studiu: femeile cu un posterior mare sunt mai sănătoase și trăiesc mai mult


Femeile cu un posterior generos sunt mai ferite de boli și implicit sunt mai longevive decât cele care au forme mai plate, relevă un studiu realizat de specialiștii de la Universitatea Oxford din Anglia.


„Studiul a analizat modul în care este distribuită grăsimea, deoarece depunerea de țesut adipos pe anumite zone ale corpului oferă protecţie împotriva bolilor. În viitor, am putea dezvolta anumite tratamente care să favorizeze, în mod echilibrat, producția de grăsime, însă doar pe acele zone benefice”, a afirmat unul dintre coordonatorii studiului, Konstantinos Manolopoulos, citat pe site-ul LiveScience.

Profesorul a afirmat că grăsimea de pe șolduri și fese ar putea reduce riscul de diabet și boli cardiace. Evident că Manolopoulos exclude aici excesul de grăsime dat de obezitate, afecțiune ce declanșează complicații cardiovasculare și ale pancreasului (grăsimea în exces din jurul taliei și feselor, de regulă, forma de măr a corpului, cum o numesc nutriționiștii, crește riscul bolilor menționate anterior).

Deși multe femei își doresc cu tot dinadinsul să scape rapid de grăsimea din jurul coapselor și a taliei, specialiștii spun că organismul funcționează mai bine în prezența ei și că o scădere bruscă în greutate, declașată de o cură de slăbire draconică obligă corpul să secrete o cantitate mare de citokine, un proces dăunător care provoacă inflamații severe în organism. 

Citește și: Bikini prea mici pentru forme neîncăpătoare. Vedete care au sucit mințile bărbaților în costume de baie minuscule

Studiul a mai relevat că grăsimea corporală care se „topește” mai greu, cum este cea de pe fese, stimulează secreția de adiponectină, substanță care favorizează protecția arterelor sanguine și reglează nivelul de zahăr din sânge. De asemenea, acizii grași care se regăsesc în stratul de grăsime de pe fese contribuie la protecția pancreasului, reglarea nivelului de insulina în corp și la menținerea rezistenței sistemul vascular.

„Este foarte importantă forma și locul în care grăsimea se depune. Cea din jurul șoldurior și de pe fese este benefică, dar cea în exces de pe abdomen, nu”, a explicat Konstantinos Manolopoulos, coordonatorul studiului.

Foto: Profimediaimages.ro

Vezi și:

Sfaturi pentru slăbire sănătoasă

  • Studiu: femeile cu un posterior mare sunt mai sănătoase și trăiesc mai mult

related posts

Modifică setările cookies