Pectina: este o fibra solubila nedigerabila care iti scade presiunea arteriala si nivelul glucozei din sange. De asemenea, te poate ajuta in lupta impotriva colesterolului.
Pectina ca oricare alta forma de fibra te ajuta la mentinerea sistemului digestiv. Merele sunt o sursa importanta de pectina.
Bor: Un nutrient gasit din abundenta in mere, borul ajuta la intarirea oaselor si mentinerea sanatatii creierului.
Quercetin: Acest nutrient promite sa reduca numeroase forme de cancer, precum cel de plamani sau cel mamar.
Totodata ajuta la reducerea radicalilori liberi. Potrivit How Stuff Works, radicalii liberi pot distruge tesutul celulei, chiar si ADN-ul. Quercetinul poate ajuta la neutralizarea acestora, care in cantitati mari pot provoca boli ca Alzheimer.
Vitamina C: vitamina c ajuta la cresterea imunitatii, care iti protejeaza corpul impotriva diferitelor infectii.
Fitonutrienti: Merele sunt bogate intr-o varietate de fitonutrientica vitamina A sau E si beta caroten. Acesti compusi lupta impotriva radicalilor liberi si reduc riscul bolilor de inima, diabet sau astm.
De asemenea, merele acestea contin o cantitate redusa de calorii, unul dintre cele mai importante lucruri pentru o viata sanatoasa.
Merele ajuta si la curatarea danturii, omorand bacterile din cavitatea bucala si ajutand la reducerea riscului de aparitie a carilor.
Mere aduc un beneficiu vizibil sanatatii si de aceea nu trebuie sa lipseasca din dieta noastra zilnica.