1. Merele pot provoca reacţii alergice
Când ne gândim la alergiile provocate de alimente, ne gândim de cele mai multe ori la alune, scoici sau ouă. Însă nici alergiile provocate de mere nu sunt neobişnuite. Experţii consideră că polenul care se găseşte pe suprafaţa merelor este cel care provoacă o reacţie alergică şi nu vreo substanţă din interiorul fructului.
2. Merele reprezintă o dietă în sine
În ciuda numărului redus de calorii, un măr induce senzaţia de saţietate datorită conţinutul ridicat de apă şi fibre. Însă merele mai au un avantaj: în baza unor experimente pe şobolani, s-a descoperit că acidul ursolic, ce se găseşte în coaja fructului, ajută la reducerea ţesutului adipos brun şi reduce obezitatea.
3. O treime dintr-un măr este risipită
Dacă un măr este consumat circular, în jurul miezului, se risipeşte aproximativ 30 la sută din pulpa fructului, ceea ce înseamnă între 20 şi 30 de calorii din cele 95 pe care le conţine un măr.
Mai multe pe mediafax.ro.