Tii dieta dar nu vrei sa renunti la desert? Vezi ce indulcitori artificiali periculosi nu trebuie sa consumi


Viata fara dulciuri este trista, insa excesul de zahar nu dauneaza doar siluetei, ci si sanatatii. De aceea, macar din cand in cand, ar trebui sa reducem consumul de zahar si sa il inlocuim cu indulcitori artificiali. Iata insa 3 inlocuitori ai zaharului de care trebuie sa te feresti.


Intr-un articol precedent ti-am recomandat cei mai buni inlocuitori ai zaharului. In continuare iti vom prezenta 3 edulcorante care sunt daunatoare pentru sanatate.

1.    Acesulfam-K

Acest substitut al zaharului este mai dulce decat zaharul de 130-200 de ori, nu are valoare energetica, si a fost descoperit intamplator in 1967. In 1988 a fost aprobat si este folosit in multe dintre bauturile si mancarurile tale preferate (inghetata sau sucul de fructe, de exemplu), precum si in produse de igiena persoanala, ca pasta de dinti si apa de gura.

Potrivit nutritionistilor, acesta contine o substanta cancerigena, clorura de metilen. Folosirea Acesulfam-K pe termen lung cauzeaza dureri de cap, depresie, ameteli, confuzie mentala si chiar cancer.

Ca sa vezi daca un produs il contine, cauta pe eticheta “acesulfam-K”, “acesulfam de potasiu” sau “E950”.

2.    Aspartam
Continut in peste 6.000 de produse alimentare (printre care cerealele procesate, sucurile sau chiar guma de mestecat fara zahar), acest inlocuitor de zahar poate cauza grave probleme de sanatate.
Un studiu publicat in revista americana “Neurology” a aratat ca consumul de aspartam (E951) poate cauza dureri de cap la oameni si cancer la animale.

3.    Zaharina

In anii ’70, cercetatorii au descoperit ca soareceii care consumau zaharina erau mai predispusi la cancer decat ceilalti. Mai mult decat atat, unii experti cred ca efectele zaharinei nu se limiteaza doar la animale. Chimicalele gasite in indulcitorii artificiali precum zaharina pot cauza inflamatii, dezechilibre hormonale si boli cronice, precum diabetul, boli de inima si cancer.

 

related posts

Modifică setările cookies