In absolut orice moment al vietii, parul este in crestere, iar asta intr-o proportie de 90%. Restul de 10% stagneaza undeva intre doua si sase luni, dupa care cade.
Cercetatorii suedezi au descoperit ca perioada de stagnare este de cele mai multe ori vara - asa se explica faptul ca in lunile de toamna, avem de-a face cu o cadere masiva a firelor de par.
Nu trebuie sa te panichezi - este un fenomen normal, de regenerare. Tot ce trebuie sa faci este sa fii atenta la ce se intampla in viata ta. Pe langa aceasta cadere naturala a parului, exista si alti factori care o declanseaza si care nu sunt tocmai inofensivi.
In caz ca nu stiai, celulele din par sunt pe locul 2 ca viteza de producere (dupa maduva osoasa), asa ca de fiecare data cand apare o problema in corp, vei avea de-a face cu o cadere a parului. Uite ce probleme poate sa semnaleze:
1. Sindromul ovarelor polichistice
Pe langa caderea parului, poti sa mai intampini si acnee, ingrasare sau depresie. In acest caz, contraceptivele sunt o solutie.
2. Dietele esuate
Din cauza dietelor, te trezesti cu diferite carente in organism, iar caderea parului este unul din efectele secundare.
3. Probleme cu tiroida
Problemele cu tiroida afecteaza ciclul de viata al parului, asa ca acesta va cadea cu mult inainte sa se opreasca din crestere.