Topul celor mai tratate si periculoase vegetale pentru corpul nostru, facut de dr. Gheorghe Mencinicopschi


In topul celor mai tratate vegetale si prin urmare cele mai periculoase pentru organismul uman se numara: merele, telina, aredeiul gras, piersicile, capsunele, cartofii, salata verde, spanacul, strugurii si nectarinele, spune dr. Mencinicopshi pe site-ul sau oficial.

Tag-uri: #legume #pesticide

 

Verdeturile precum spanacul sau salata verde sunt pline de substante nocive, pentru ca frunzele acestora retin foarte multe pesticide. La fel de periculoase sunt si radacinoasele, cum e telina, care se dezvolta in pamant si retine multe reziduuri din pesticide, dar si nitrati. Cat despre afine, castraveti, struguri sau cartofi, acestea sunt vegetale perisabile, care nu prea rezista la boli si la daunatori, asa ca sunt si ele tratate cu multe substante.

Ce fructe si legume sunt sarace in pesticide?

Exista cateva vegetale care sunt mai rezistente si care pot lupta cu bolile si daunatorii, astfel incat producatorii nu mai trebuie sa foloseasca substante periculoase pentru tratatea lor. Acestea sunt: ceapa, ananasul, avocado, varza, mazarea, sparanghelul, mango, vinetele, kiwi, pepenele galben si cel rosu, grepfrutul, ciupercile si cartofii dulci.

Pesticidele nu se pot inlatura prin spalare sau prin preparare termica. Din pacate, sunt foarte multi producatori romani care isi vand marfa in piete, care insa nu stiu ce cantitate sau concentratie de pesticide sa foloseasca, crescand astfel fructe si legume otravitoare.

Si ce e facut?

In aceasta perioada pietele sunt pline de producatori care vand salata verde, care e foarte sanatoasa si benefica pentru organism atunci cand e crescuta corespunzator. In cazul in care e posibil, cumparati salata de la producatorii care cultiva legumele in sistem ecologic. Cumparati legume importate doar din Uniunea Europeana, nu si din afara ei.

Salata verde adevarata e sanatoasa si usor de digerat. Se poate asezona cu un dressing preparat din ulei de masline extravirgin, plante condimentate (salvie, cimbru, busuioc) si zeama de lamaie.

Consumati salata verde cu o jumatate de ora inainte de masa. Daca veti consuma carne, nu adaugati crutoane sau branza in salata!

Salata verde adevarata ne va oferi antioxidanti puternici anticancerigeni si ne va intari sistemul imunitar; mai mult, va avea si un puternic efect de stimulare a detoxifierii naturale a organismului.

Sursa: drmenci.ro.

related posts

Modifică setările cookies