Hidratarea este acum mai importanta ca oricand. Specialistii iti recomanda sa consumi opt pahare pe zi. Lichid nu inseamna doar apa, ci si ceaiuri caldute de plante, indulcite cu miere si lamaie pentru calmarea aparatului respirator, sau zeama din compoturi. Nici vorba, insa, de cafea sau alcool.
O dieta echilibrata, care sa includa multe fructe si legume proaspete, ajuta nu doar la prevenirea racelii, ci si la refacerea rapida a organismului. Daca nu prea ai pofta de mancare, incearca sa consumi cinci-sase mese mici, portionate de-a lungul unei zile.
Incepe dimineata cu cereale integrale si continua cu sucuri de fructe sau supe calde, preparate in casa, care isi vor asigura aportul de vitamine si nutrienti si te vor intrema rapid.
Cand nasul e infundat, foloseste o perna in plus pentru a mentine pozitia capului ridicata si pentru a elibera, astfel, caile nazale. Daca ti se pare incomod, pune perna sub saltea, pentru a crea un plan inclinat. Vei adormi rapid si vei visa frumos!
Inhalatiile cu ulei de menta, pin sau eucalipt picurat intr-un vas cu apa foarte fierbinte sau presarat pe un prosop asezat pe frunte ajuta la decongestionarea sinusurilor si inlatura cu mana durerile de cap.
Gargara cu sare poate calma si ea senzatia de gat iritiat. Pentru un efect optim dizolva o lingurita de sare in apa calda si clateste gura si gatul cateva minute, fara a inghiti.
Fumatul sau inhalarea fumului de tigara irita caile respiratorii, asa ca evita locurile unde se fumeaza. Altfel, nu doar tu, ci si piticul va avea de suferit.
Cel mai bun lucru pe care il poti face pentru tine si pentru bebelusul din burtica este sa te odihnesti suficient.
Corpul lupta mai eficient cu raceala atunci cand nu este solicitat sau stresat. Acorda-ti timp doar pentru tine si vei iesi victorioasa in lupta cu virozele.
Sursa: Depici.ro