5 idei pentru a pregăti o petrecere în aer liber


Organizarea unei petreceri în grădină necesită o anumită pregătire. Trebuie să te gândești la un meniu proaspăt și colorat, la buna compartimentare a spațiului grădinii tale și, mai presus de toate, nu uita de băuturile de vară!


Fie că este vorba de o adunare în familie, o zi de naștere sau, pur și simplu, vrei să te distrezi alături de prieteni, iată sfaturile noastre pentru a-ți face ziua una de care mulți își vor aminti cu plăcere.

1. Decorează și stilizează curtea

Dacă ai un spațiu mai mare, creează diferite secțiuni: un colț pentru mâncare, unul de lounge, pentru discuții intime, cu hamace sau perne și poufuri așezate direct pe sol, dar și un loc de joacă rezervat copiilor. Oferă un spațiu pentru dans, iar dacă nu ai destul loc pentru un ring, folosește un mobilier care se poate muta ușor, astfel încât să fii pregătită pentru orice eventualitate. Astfel vei avea locuri confortabile în orice moment pentru cei cărora nu le place să stea în picioare toată ziua sau seara. Instalează un coș de răchită cu pături confortabile, pentru a-ți încălzi oaspeții îndată ce soarele a apus sau, dimpotrivă, cu prosoape de plajă bine rulate (și cremă de protecție solară!), dacă ești norocoasa posesoare a unei piscine. Pentru a arăta bine, asigură-te că gazonul este bine tuns și că sunt culese frunzele moarte. Nu uita să pui deoparte obiectele periculoase, cum ar fi uneltele de grădinărit sau accesoriile de întreținere a piscinei.

2. Impresionează-ți oaspeții cu băuturi alese

Organizează o zonă de bar cu sticle de vin, gin, bere, băuturi răcoritoare și un must: celebrul punch bowl! Asigură-te că aveți destule pahare pentru a satisface cererea. Folosește pahare din carton sau plastic pe care le poți decora cu ușurință, cu panglici sau flori colorate. Creează etichete distractive pentru a permite fiecărui oaspete să-și identifice băutura. Pentru a servi băuturile, cere ajutorul oaspeților tăi, astfel vei avea o sarcină în minus de gestionat pe parcursul petrecerii. De exemplu, poți delega unul dintre prieteni sau un membru al familie ca barman de o seară. Dar cel mai simplu este să amenajezi un bar cu autoservire, cu toate elementele necesare pentru prepararea cocktailurilor de tot felul. Sticlele de alcool, suc, tonic, fructe proaspete și cuburi de gheață vor umple perfect un colț mic al unei mese de grădină. Acest spațiu va crea o atmosferă mai prietenoasă, și ca gazdă, vei avea mult mai puțină responsabilitate!

3. Nu uita de gheață!

Gheața este esențială la o petrecere în grădină, fie că este necesară pentru cocktailuri ori, în general, de păstrarea băuturilor la rece. Pentru a adăuga mai multă culoare cocktailurilor, poți realiza cu ușurință cuburi de gheață cu fructe, ierburi sau flori comestibile. Trebuie doar să așezi decorul preferat în fiecare compartiment al tăvilor pentru cuburi de gheață și să le lași câteva ore la congelator. Acest lucru va da culoare băuturilor tale și vei avea o surpriză comestibilă plăcută odată ce cubul de gheață s-a topit complet. Pentru răcirea băuturilor, poți refolosi ghivece metalice, chiar și o roabă de grădină (evident, curată!) pe care le umpli cu gheață și astfel vei avea niște frapiere simpatice și originale.

4. Pregătește un meniu simplu și proaspăt

Pentru petrecerea în grădină, planifică un meniu proaspăt care poate fi gătit rapid. Ca gazdă, scopul acestei zile este și să o petreci alături de oaspeții tăi, nu în fața aragazului. Folosește grătarul pentru a pregăti frigărui diverse și câteva legume, pregătește salate calde de paste, salate verzi, tarte, platouri de brânzeturi, sosuri și humus pentru a le servi cu legume crude. Poți prepara aceste preparate în avans pentru a fi mai liberă în ziua evenimentului. Optează pentru o masă în stil bufet, astfel încât oaspeții să se servească singuri. Nu ezita să lași în centrul atenției fructele și legumele de sezon, pe farfurii frumos colorate, care vor oferi un plus de prospețime și culoare. 

5. Iluminează-ți seara

Dacă petrecerea în grădină se întinde până seara, nu ignora iluminarea suplimentară. Realizează felinare, introducând lumânări în pungi de hârtie maro, care conțin puțin nisip. De asemenea, poți folosi borcane, agățate de ramurile copacilor cu sfoară sau sârmă metalică. Pentru mai multă siguranță, folosește lumânări cu led. Efect garantat! Nu uita de ghirlandele de lumini, cu care poți decora grădina și care oferă o lumină confortabilă și delicată. Folosește boluri de sticlă, pe care să le umpli pe jumătate cu apă, adaugă câteva flori colorate și lumânări plutitoare, pentru o atmosferă caldă și relaxantă la sfârșitul serii.

Primăvara, vara sau toamna, vremea îți permite să organizezi cu succes o petrecere în grădina casei tale. Cu puțină imaginație și cu ajutorul unor idei, precum cele de mai sus, poți face din petrecerea ta una de neuitat.

Sursa foto: Shutterstock

 

related posts

Modifică setările cookies