8 activități pentru o petrecere inedită de 8 martie


Prietenia ne este la fel de necesară ca și aerul pe care îl respirăm. O prietenie adevărată aduce bucurie, dar și mângâiere, ajutor și sprijin atunci când este nevoie. Așadar, nu este de mirare că am putea alege să petrecem această zi, 8 martie, alături de cele mai bune prietene. 


Iar dacă anul acesta ai decis să renunți la clasica ieșire la restaurant și vrei să încerci ceva nou, iată câteva idei pentru a petrece o seară amuzantă acasă, alături de prietenele tale.

1. Pregătește o seară tematică

Alege o țară și transformă-ți interiorul pentru o seară. De la ținute și decorațiuni, până la preparate culinare, călătorește alături de prietenele tale fără să vă mișcați din camera de zi. Totul pe muzica tradițională a atmosferei pe care ai vrea să o descopere prietenii tăi. Bollywood, Western, Hawaii... Trebuie doar să alegi! 

2. Trezește papilele gustative

Condimente speciale, prăjituri delicioase, preparate savuroase. Profită de momentele petrecute alături de prietenele tale pentru a învăța mici secrete de bucătărie și pentru a fi, măcar pentru o seară, niște mici masterchefi. Preparați un tort diplomat fara coacere, trufe de ciocolată sau un preparat exotic și improvizați ad-hoc un concurs de gătit sau decorat prăjituri. Distracție asigurată și papile gustative fericite!

3. Dă o raită prin șifonier

Cum ar fi să îți poți elibera dulapul de haine cu ajutorul prietenelor tale? O idee care va rezolva problema curățeniei de primăvară și care îți permite să-ți reînnoiești garderoba cu efort minim. În plus, este și distractiv. Prietena ta s-a săturat de jacheta ei cu paiete, pe care o iubești? Oferă-i, de exemplu, la schimb, o geantă sau o eșarfă pe care le admiră. Dar pentru ca seara să funcționeze, toată lumea trebuie să aducă haine, accesorii, bijuterii sau pantofi. Apoi creează un mini-boutique chiar la tine în living. Nu uita de o sticlă de șampanie, câteva aperitive delicioase, pentru ca sesiunea de „cumpărături” să fie una completă! 

4. Improvizează o prezentare de modă

Iar dacă activitatea de mai sus a fost o experiență distractivă, mergi și mai departe! Alege câteva teme și invită-ți prietenele la o prezentare de modă. Ținute pentru un interviu de angajare, o întâlnire romantică la picnic, o seară extravagantă la un restaurant de lux sau nunta unui fost iubit. Depinde de fiecare dintre voi să noteze cea mai bună ținută și fie ca cea mai la modă să câștige! 

5. Trezește la viață personaje din filme clasice

O seară cu tema „filme clasice” poate deveni oricând o experiență de neuitat. Visează la pasiunea dintre Scarlett O'Hara și Rhett Butler din „Pe aripile vântului”, imaginează-te pe Route 66 cu „Thelma and Louise”, mișcă-ți șoldurile cu Sandy și Danny din „Grease”. Orice merge, mai ales atunci când vine vorba despre filme clasice. Și, de ce nu, poți propune un concurs de citate celebre din filme. Câștigă cine reușește să-și amintească un întreg dialog!

6. Transformă-te într-un star al muzicii

Și ce dacă te intimidează ideea de a cânta în public? În fața prietenelor tale este altceva. Instalează un program de karaoke, prepară câteva cocktailuri și lasă clasicii muzicii să-ți ghideze corzile vocale. Fă bilețele cu câteva piese simpatice și extrageți la nimereală dintr-un bol. Distracția va fi una pe măsura talentului vostru!

7. Răsfață-te cu o pauză de wellness

Cum ar fi dacă livingul tău s-ar transforma pentru o seară într-un salon de înfrumusețare? Lecții de machiaj, tratamente faciale, masaje pentru relaxare sau revitalizare a corpului. Dacă vrei să faci o surpriză plăcută prietenelor tale, poți programa o ședință de masaj profesionist la domiciliu sau distrați-vă cu tutoriale de machiaj de pe internet. Răsfață-te cu o seară relaxantă alături de prietenele tale.

8. Organizează o petrecere „murder mysteries”

Ce zici de organizarea unui joc Cluedo în mărime naturală? Inventează o poveste „criminală“, cu un mister interesant de rezolvat. La începutul serii, oferă fiecărei participante o fișă detaliată cu trecutul, personalitatea, aspectul, relația cu victima etc. Și lasă loc improvizației. Ești singura care își cunoaște dinainte rolul, dar depinde de tine să-l ghicești pe cel al prietenelor tale și de a demasca ucigașul. Minciuni, investigații, deducții, condimentate de mister și mult amuzament. Trezește-l pe Sherlock Holmes (sau Hercule Poirot, fiecare după preferințe) din tine și lasă-te prinsă în joc!

Profită de fiecare moment petrecut alături de prietenii tăi. Organizarea unei astfel de petreceri inedite este o modalitate minunată de a sărbători evenimente importante din viața ta, iar în acest caz, de a te bucura alături de ele de o zi care, mai mult ca oricare alta, aduce un omagiu femeilor!

Sursa foto: Shutterstock


related posts

Modifică setările cookies