8 lucruri neștiute despre ziua de 8 Martie


Duminică, 8 martie, femeile din întreaga lume sunt celebrate de Ziua Internațională a Femeii. Lăsând la o parte cadourile și florile care le sunt oferite doamnelor și domișoarelor, iată care sunt cele mai interesante aspecte cu privire la această frumoasă sărbătoare.


*Americanii au fost primii care au venit cu această idee, în 1909, organizând o zi națională a femeilor, serbată în ultima duminică din februarie.

*Prima Zi Internațională a Femeii n-a fost la 8 martie, ci la 19 martie 1911, atunci când peste un milion de oameni au manifestat în Germania, Elveția, Austria și Danemarca.

Mesaje de 8 MARTIE. Cele mai frumoase URARI de 8 MARTIE pe care le poti face mamelor si femeilor

*Ziua Femeii din 1917 a consemnat în Rusia țaristă un protest uriaș al femeilor pentru „pâine și pace”. A fost o revoltă crucială, care a pus umărul la abdicarea Țarului Nicolae al II-lea, câteva zile mai târziu.

*La nivel global, 1975 a fost anul în care ONU a proclamat în mod oficial Ziua Internațională a Femeii, ca recunoaștere pentru contribuția uriașă a femeilor la progresul umanității.

*8 Martie este sărbătoare legală în 28 de țări, Rusia, Ucraina, Muntenegru, Afganistan și Cuba numărându-se printre acestea. De asemenea, în câteva țări (China, Macedonia, Madagascar și Nepal), doar femeile se bucură de această sărbătoare legală.

*Din 1996 încoace există în fiecare an o temă specială cu care e sărbătorită Ziua Internațională a Femeii. În 2020, tema e „EachforEqual”, cu mesajul „o lume egală e o lume activă”.

*Bărbații care se simt nedreptățiți de 8 martie trebuie să știe că există o zi similară și pentru ei, la 19 noiembrie.

related posts

Modifică setările cookies