Capitalele shoppingului mondial. Vezi cele mai ofertante 10 orase


Atunci cand pleci in vacanta, cu siguranta te gandesti si la oportunitatile de cumparaturi. Daca aceastea sunt o prioritate pentru tine, uita-te la lista cu cele mai bune 10 orase pentru shopping inainte sa iti planifici urmatoarea iesire din tara.


Paris

Parisul este Mecca shoppingului, cel putin in Europa. Inspiratia aici nu vine doar de pe catwalk, si pur si simplu de pe strazi. Doar nu degeaba cele mai chic femei sunt considerate cele din Paris. In Paris de gasesc 17.500 de magazine si 5 malluri. Parisul este alegerea perfecte pentru shopping indiferent de buget - gasesti aici toate marile case de moda, dar este magazine cochete pentru shopping vintage.

Hong Kong

In Hong Kong totul se rezuma la lux. Taxele sunt mai scazute, devenind astfel un paradis al cumparaturilor. In 2011, peste 42 milioane de turisti au venit in Hong Kong, majoritatea lor, chinezi, pentru a face shopping.

Austin, Texas

Orasul se autodenumeste capitala muzicii live, dar este si un loc potrivit pentru shopping. Este preferatul fashionistelor americane datorita multitudinii de buticuri si a designerilor locali.

Los Angeles

Turistii sunt atrasi de LA datorita celor 320 de zile de soare pe an, dar si datorita celebrei Rodeo Drive. Strada este casa multor magazine de lux si este omniprezenta in filmele si serialele hollywoodiene. Totodata, L.A. este faimos pentru mall-urile sale - pentru o experienta 100% californiana, alege Santa Monica Place.

Melbourne

Melbourne este supranumit 'Milano al Australiei' si este considerat centrul cultural al tarii. Cel mai mare mall adapesteste peste 300 magazine! Anul trecut, turistii au cheltui 4.3 miliarde de dolari australieni la cumparaturi.

Londra

Dupa ce anul trecut a atras toata atentia lumii cu nunta secolului si dupa ce a fost numita capitala model in 2011, in 2012 toti ochii sunt atintiti tot pe Londra. In iunie se marcheaza 60 de ani de domnie a Reginei Elisabeta II si in august au loc Jocurile Olimpice. Londra vibreaza anul acesta, iar inima orasului se aflat  pe celebra Oxford Street. Pentru cele care isi permit mai mult exista Harrods. Pentru shopping vintage si second hand alege Camden Market.

New York

Pe Fifth Avenue gasesti toate brandurile importante, iar in Chinatown toate fake-urile lor. Desigur, nu-ti recomandam :) Daca vrei sa incerci shoppingul in locuri nu atat de cunoscute, incearca Nolita si Lower East Side, in Manhattan, si Williamsburg in Brooklyn.

Copenhaga

Aici Fashion Week este o adevarat sarbatoare. Pe langa showurile de moda au loc petreceri in strada, seri speciale de shopping si concerte. Un oras atat de pasionat de moda nu poate fi decat un paradis al cumparaturilor! Strøget si Købmagergade sunt strazile pe care trebuie sa mergi cand ajungi la Copenhaga, atat pentru marci consacrate cat si pentru buticuri no-name.

Philadelphia

Va intrebati oare de ce este acest oras in top? Raspunsul este simplu. Aici nu se percep taxe pentru haine si pantofi! Deci, daca planuiesti o excursie in SUA, fa o oprire si in Philadelphia.


Milano

Lista nu ar putea fi completa fara Milano. Aici exista chiar si tururi ale marilor case de moda pentru turisti! Cel mai faimos magazin din Europa, 10 Corso Como, se afla aici.


related posts

Modifică setările cookies