Cum să fii bine cu tine acum, și nu odată cu plecarea în concediu


Ți-ai programat concediul, de abia aștepți să scapi de muncă și să te relaxezi departe de lumea dezlănțuită, să te simți bine și să ai parte de răsplată după foarte multă muncă, schimbări și întoarcerea la birou de la telemuncă.


Nu e neapărat corect să îți fixezi un anumit reper sau obiectiv pentru a fi bine cu tine, să aștepți concretizarea acelui scop pentru a te simți împlinit. Nu aștepta până ajungi la țară, la munte sau la mare pentru a-ți reface rezervele de energie, pentru că vacanța nu e doar despre odihnă. Atunci ar trebui să ai suficientă energie să te distrezi, să profiți de oportunitățile pe care ți le oferă locul în care te afli, să faci drumeții pe munte sau să înoți, să faci cât mai multe fotografii „instagramabile”, să cunoști oameni noi și să nu spui „nu” unor noi provocări.

Tocmai de aceea, ai nevoie de o perioadă preliminară în care să ai mai multă grijă de tine, astfel să te asiguri că vei avea o perioadă de concediu frumoasă, în care vitalitatea să fie la cote optime.

În acest articol, venim cu câteva idei pe care le poți pune în practică pentru a avea mai multă grijă de tine înainte de vacanță.

Mai multă grijă față de propria persoană

Imaginează-ți că ajungi la mare încercănat, obosit, că tot ce vrei e să dormi neîntoarsă, istovită după zilele aglomerate de la muncă, cu dorința de a recupera nopțile în care insomnia nu te-a ocolit, iar canicula a transformat aerul din locuință într-unul irespirabil. Tocmai de aceea, mai ales dacă încă muncești de acasă sau vrei să te disciplinezi și să citești zilnic 30 de pagini și să faci mișcare ghidată de un tutorial online, e timpul să achiziționezi aer conditionat babadum, un sistem prietenos cu mediul, extrem de eficient și superior din punct de vedere calitativ.

Astfel, făcând diferite activități, îți vei reînnoi resursele de energie și vei fi plină de vitalitate în fiecare zi, fără a aștepta să ai un vibe mai bun într-un context diferit decât cel uzual, care face parte din rutina ta.

Interacțiuni față în față

Dacă nu ți-ai format încă gașca, poți să-ți întrebi prietenele dacă nu se simt tentate de perspectiva unei vacanțe „la comun”, mai ales dacă încă nu ai rezervat hotelul sau pensiunea. Aceste discuții le poți avea la o terasă, față în față, un bun prilej de a te reconecta cu cei dragi, de a renunța la comunicarea mediată de dispozitive electronice.

Nu amâna să îți reiei interacțiunile sociale față în față, să profiți de relaxarea restricțiilor impuse de autorități și să recuperezi lunile întregi în care aceste bucurii mărunte au fost practic imposibile.

Împărtășiți-vă planurile, faceți planuri, testați împreună băuturi și deserturi noi și nu uitați să zâmbiți. Totodată, dacă vă tentează un city-break, ar fi bine să vă organizați cât mai repede pentru a lua bilete de avion, mai ales că în această perioadă companiile aeriene operează reduceri substanțiale, iar prețurile sunt mai mult decât accesibile.

În concluzie, ai grijă de tine în fiecare zi și nu aștepta vacanța pentru a fi mai bine cu tine, a te odihni și a uita de griji. Fiecare zi trebuie valorificată la maximum, iar importanța cultivării pasiunilor nu trebuie minimalizată.

Sursă foto: unsplash.com

  • Cum să fii bine cu tine acum, și nu odată cu plecarea în concediu

related posts

Modifică setările cookies