TOP 5 Filme romantice. Cele mai bune filme de dragoste din toate timpurile


Cele mai bune filme romantice sunt producții cinematografice de referință, care și-au atras de-a lungul timpului numeroși admiratori și care merită revăzute în orice moment.


Evident, romantismul e o chestiune subiectivă, fiind imposibil de stabilit cu exactitate care sunt filmele cele mai reușite la acest capitol, fiecare cinefil având libertatea să-și stabilească singur ierarhia cu cele mai bune filme romantice.

„The Notebook”, cel mai bun film de dragoste

Printre cele mai bune filme romantice n-are cum să lipsească „The Notebook” (2004), cu Ryan Gosling și Rachel McAdams în rolurile principale. Pe primul loc în ceea ce privește rating-urile primite din partea multor critici și specialiști în domeniu, filmul e o poveste de dragoste interzisă, între un tânăr sărac și o fată bogată.

„Titanic”, cel mai popular film de dragoste

Probabil că nu e persoană care să nu fi auzit, cel puțin, despre scufundarea dramatică a vasului de croazieră Titanic, pusă în scenă în mod grandios de James Cameron în 1997. Idila apărută la bord între Jack (Leonardo Di Caprio) și Rose (Kate Winslet) a înduioșat o lume întreagă și a făcut din „Titanic” unul dintre cele mai bune filme romantice.

„Casablanca”, cel mai vechi film de dragoste

Mulți consideră filmul din 1942 drept cel mai fascinant „love story” din istoria cinematografiei, chiar dacă a trecut de atunci aproape un secol. Humphrey Bogart și Ingrid Bergman sunt protagoniști într-o ecranizare a cărei acțiune are loc în timpul celui de-al doilea război mondial. Astfel, cele mai mai bune filme romantice apărute ulterior s-au raportat mereu la „Casablanca”.

„Frumoasa și bestia”, cel mai romantic film de dragoste

Povestea prințului transformat în bestie și îndrăgostit de o tânără fată stă la baza unui film produs de Disney în 1991 care a impresionat până la lacrimi multe generații de copii, dar și de adulți. Recuperarea umanității prin intermediul iubirii duce „Frumoasa și bestia” în topul preferințelor atunci când vine vorba de cele mai bune filme romantice create vreodată.

„Ghost”, cel mai de neuitat film de dragoste

Cele mai bune filme romantice sunt și cele care persistă vreme îndelungată în memoria privitorilor. „Fantoma mea iubită” (1990), cu Demi Moore și Patrick Swayze într-o comuniune perfectă e un film de dragoste care stârnește emoții nemuritoare. 

Poze Getty Images

  • TOP 5 Filme romantice. Cele mai bune filme de dragoste din toate timpurile

related posts

Modifică setările cookies