1. Inlocuieste porcul din meniu cu o friptura de curcan. Nu numai ca este o sursa importanta de proteine si de vitamin B, dar carnea de curcan este mult mai saraca in grasimi si de aceea nu creste colesterolul. Singurul risc la care te supui daca gatesti curcan este ca friptura sa iasa fada si uscata, dar pentru asta iti recomandam sa o marinezi si sa o prepari cu tot cu pielita (chiar daca o vei inlatura la servire).
2. Alege salate cu peste in loc de traditionala salada de boeuf. Cartofi si maioneza: ce poate fi mai rau pentru sanatatea si silueta ta? Renunta definitiv la salata de boeuf si opteaza o salata pe baza de peste afumat sau fript. Poti adauga in ea si ceapa rosie, boabe de porumb si sos de iaurt, mult mai sanatos decat maioneza.
3. Nici nu te gandi la carnati! O friptura rece cu sos de hrean facut in casa e mult mai buna pentru tine. Carnatii sunt facuti din carne tocata, grasime si condimente, iar invelisul este fie din intestinul animalului, fie sintetic (cu atat mai nesanatos!). Afumarea lor dauneaza ficatului si inimii. Ca orice produs procesat, el se digera greu si, pe langa acest dezavantaj, mai are si multe calorii. Alege carnati de casa, daca nu te poti abtine, pentru ca cel putin stii ce ingrediente contin. Dar daca ai puterea de a-i refuza, te poti consola cu o bucata de friptura rece, taiata felii, pe care o poti savura cu sos de hrean sau usturoi.
4. Spune NU cozonacului! Despre acest aliment avem de spus numai lucruri negative: pe cat este de bun, pe atat de mult ingrasa! Asa ca opteaza pentru un desert sanatos: salata de fructe (fructe taiate cubulete amestecate cu o lingura de coniac), ciocolata neagra (cu cat procentul de cacao e mai mare, cu atat mai bine!) sau fructe uscate.
5. Bea cantitati industriale de ceai verde. O fi vinul rosu bautura traditionala a perioadei, dar mai mult de un pahar iti va face rau. Noi iti recomandam sa bei ceai verde la mese si intre mese! E o bautura aproape magica: bogata in antioxidanti, scade nivelul colesterolului si chiar ajuta la slabit.