(P) ASUS Zenbook S 13 OLED (UX5304), un laptop premium ușor ca un fulg


Pentru cei aflați în căutarea unui laptop premium, foarte ușor, elegant și, totodată, performant, ASUS Zenbook S 13 OLED (UX5304) este alegerea potrivită, fiind un ultrabook cu ecran cu diagonală de 13.3 inch care nu face compromisuri, în ciuda dimensiunilor atât de reduse încât sfidează imposibilul. Cifra pe care trebuie să o ții minte este 1, deoarece acest laptop cântărește doar un kilogram greutate și măsoară doar un centimetru grosime.


ASUS Zenbook S 13 OLED (UX5304) este un laptop ultra-ușor și foarte elegant care se remarcă încă de la prima vedere cu o carcasă realizată din aliaj de magneziu și aluminiu, un material care îi conferă rezistență ridicată la șocuri, zgârieturi și amprente nedorite. Cu ajutorul materialelor inovatoare folosite pentru acest nou model, ASUS a obținut un laptop cu o greutate de numai 1 kilogram și o grosime de doar 1 centimetru cu capacul închis. Suplimentar, ASUS Zenbook S 13 OLED (UX5304) îndeplinește cerințele stricte ale standardului militar al armatei americane, MIL-STD-810H, trecând cu brio toate cele 26 de teste de durabilitate necesare pentru obținerea acestei certificări. Astfel, poți avea încredere că noul Zenbook va funcționa ireproșabil chiar și în cele mai stresante condiții de utilizare.

ASUS Lumina OLED  - mai mult decât te aștepți de la un ecran

Ecranul ASUS Lumina OLED este unul dintre cele mai importante atuuri ale laptopului ASUS Zenbook S 13 OLED (UX5304). Denumirea “Lumina” a acestui ecranul scoate în evidență caracteristicile speciale ale ecranelor ASUS OLED care sunt calibrate din fabrică cu Delta < 1 și tehnologiile ASUS Splendid pentru culori optimizate, Target Mode pentru consum redus de energie și ASUS Tru2Life pentru play back video de calitate superioară. În plus, prezența tehnologiei ASUS OLED Care împiedică deteriorarea imaginii și este cuplată cu extra garanția ASUS care include înlocuirea ecranului în caz de burn-in apărut în perioada de garanție.

Ecranul vine cu o rezoluție ridicată 2.8K (2880 x 1800 pixeli) și un format modern 16:10 care aduce ca avantaj mai mult spațiu vertical pentru a te bucura de un spațiu de lucru în aplicațiile care beneficiază de acest lucru. Ecranul OLED garantează, practic, un contrast infinit, culori vii și unghiuri foarte largi de vizualizare, fiind panoul perfect pentru a viziona filme, a edita fotografii sau a lucra cu mai multe documente simultan. Ecranul ASUS Lumina OLED implementează și o serie de tehnologii speciale care reduc emisia de lumină albastră și protejează ochii de oboseală. 

Calitatea imaginii este una superioară, culorile fiind vii și contrastul, practic, infinit datorită utilizării tehnologiei OLED care permite controlul individual al fiecărui pixel al ecranului. Astfel, te vei bucura de un negru profund și, simultan, de un alb strălucitor la cei 550 niți luminozitate maximă. Ecranul poate reda complet gamutul de culoare DCI-P3, standardul folosit în mediile profesionale, fiind din acest motiv ideal pentru activități multimedia, de creație, dar nu numai. Toate aceste performanțe sunt atestate de prezența certificărilor Dolby Vision, Pantone Validated și Vesa DisplayHDR True Black 500.

Ultraportabilul cu o experiență de utilizare fără rival

Zenbook S 13 OLED (UX5304) este un laptop care nu te impresionează doar prin aspectul său seducător, ci și prin componentele de ultimă generație folosite de ASUS. Astfel, acest model a fost dotat cu procesoare Intel de generația 13 certificate Intel Evo, fiind disponibile configurații care includ și un model Core i7, capabil să ofere un nivel neobișnuit de ridicat de performanță indiferent de fluxul de lucru abordat, de la navigare pe internet și editare de documente, până la simpla vizionare de conținut multimedia sau relaxare cu jocuri captivante la finalul unei zile de lucru.

Noul Zenbook S 13 OLED (UX5304) se distinge nu doar prin procesoarele de ultimă generație, dar și prin celelalte specificații tehnice de top. În funcție de configurația dorită, poți opta pentru până la 32 GB de memorie RAM LPDDR5 cu o frecvență ridicată de funcționare de 5200 MHz și un SSD NVMe PCIe 4.0 de 1 TB capacitate care atinge viteze de citire până de curând imposibil de imaginat de până la 6500 MB/s. Astfel, te bucuri de performanță ridicată și un spațiu generos pentru documente și fișiere multimedia deopotrivă. Laptopul dispune și de conectivitate exemplară, fiind compatibil cu cel mai nou standard wireless WiFi 6E și oferă un set complet de porturi I/O pentru conectarea perifericelor de orice fel. Bateria cu capacitate de 63 Wh oferă o autonomie suficient de lungă pentru a lucra fără probleme departe de priză o zi întreagă.

Componentele sunt menținute la temperaturi adecvate de funcționare de către excelentul sistem de răcire care este ajutat de balamaua ce are ca rol secundar ridicarea tastaturii la un unghi ergonomic atunci când deschizi capacul laptopului, îmbunătățind în acest fel ventilația componentelor interne.

Un laptop ultraportabil proiectat de la început pentru sustenabilitate

Noul model Zenbook S 13 OLED (UX5304) este dovada angajamentului fără echivoc al companiei ASUS pentru inovație în scopul protejării planetei.

Un atuu important al carcasei de dimensiuni foarte mici este economisirea de materiale și energie în procesul de fabricație, ceea ce înseamnă, practic, o reducere a emisiilor totale de carbon cu mai mult de 50%. Nu doar atât, dar ASUS folosește materiale ecologice pentru construcția acestui model, cum ar fi materiale industriale reciclate (PIR) și consumabile reciclate (PCR), materiale colectate din oceane, ambalaje sustenabile FSCTM Mi și, în mod inedit, un aluminiu special cu proprietăți ceramice, un material exclusiv ASUS care crește rezistența carcasei la zgârieturi și acumularea de amprente, oferind, în același timp, un nivel ridicat de confort în timpul utilizării.

Acesta este cel mai „verde” model Zenbook de până acum, perfect aliniat valorilor esențiale ale companiei ASUS.

ASUS Zenbook S 13 OLED (UX5304) beneficiază de 3 ani garanție locală pick-up and return și se poate achiziționa de la partenerii ASUS și din eShop ASUS România.

Și o ultimă informație utilă: în perioada 27 aprilie - 10 mai se desfășoară în eShop ASUS România promoția de lansare, o campanie care aduce un cadou inedit pentru primele 15 persoane care achiziționează noul model ASUS Zenbook S 13 OLED (UX5304).

  • (P) ASUS Zenbook S 13 OLED (UX5304), un laptop premium ușor ca un fulg

related posts

Modifică setările cookies