(P) Cum să îți îngrijești pielea iarna - 6 recomandări pentru o rutină de îngrijire corporală eficientă


Iarna se apropie cu pași repezi și ne aduce zile din ce în ce mai reci și mai scurte, dar și o piele expusă la deshidratare și uscare.

Tag-uri:

Lipsa umidității, vântul, temperaturile scăzute și dușurile fierbinți sunt factori care ne afectează pielea și o usucă în mod excesiv. De aceea, începutul iernii este momentul ideal să schimbăm rutina de îngrijire, pentru a ne bucura de o piele frumoasă și sănătoasă.

Însă, uneori, schimbarea produselor de îngrijire nu este suficientă pentru a vedea îmbunătățiri ale aspectului pielii. Descoperă mai jos ce modificări poți face în obiceiurile tale de îngrijire, dar și în casa ta:

Hidratează intensiv

În sezonul rece, înlocuiește loțiunile hidratante cu textură ușoară, cu unele mult mai grase, care au în compoziție ingrediente precum untul de shea, uleiul de argan, ceramidele sau acidul hialuronic. Uită-te în magazine după o gama de creme hidratante pentru corp, bogată în uleiuri și acizi grași, special concepute pentru a fi folosite în sezonul rece. De asemenea, încearcă să te speli cu geluri de duș hidratante sau cu uleiuri de curățare, care sunt mult mai blânde cu pielea ta. Pentru o hidratare optimă, aplică crema imediat după ce ai făcut baie, deoarece produsul intră mai bine în piele în acel moment.
 
Exfoliază pielea

Dincolo de utilizarea unor creme ultra hidratante, este important să exfoliem pielea o dată pe săptămână, pentru a îndepărta celulele moarte de la suprafața ei. Nu numai că aceasta va avea o textură mult mai fină, ci și produsele vor pătrunde mult mai ușor în piele. Însă, pentru a nu obține efectul contrar, este indicat să optezi doar pentru un scrub de calitate pentru corp, cu particule fine, și să eviți frecarea excesivă.
 
Evită dușurile fierbinți
 
Dușurile au rolul de a îndepărta celulele moarte și murdăria de pe suprafața pielii, însă, în același timp, afectează și bariera sa de protecție.. Cu alte cuvinte, uleiurile naturale de la suprafața pielii sunt eliminate, ceea ce înseamnă că trebuie să le înlocuiești prin aplicarea unei creme hidratante. Pe lângă asta, este esențial să eviți dușurile fierbinți, chiar dacă tentația este mare, deoarece acestea usucă pielea în mod excesiv.
 
Aplică o cremă cu SPF
 
Chiar dacă soarele poate părea mai puțin intens în timpul iernii, razele UV încă pot afecta pielea. Utilizează un produs cu factor de protecție solară (SPF) în fiecare zi, mai ales pe zonele expuse, precum fața, mâinile și gâtul. Alege o cremă hidratantă cu SPF de minimum 30, pentru a combina hidratarea cu protecția solară, și astfel vei contribui la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii și la reducerea riscului de leziuni cauzate de expunerea la radiații UV.
 
Folosește un umidificator
 
Pe timpul iernii, din cauza căldurii degajate de către aeroterme sau de calorifere, umiditatea scade în aer și pielea are de suferit. Un umidificator setat la un procentaj de 60% va menține aerul mult mai bun pentru pielea ta, dar și pentru mucoasa nazală.
 
Îmbracă-te corespunzător
 
Atunci când temperaturile sunt foarte scăzute, este indicat să te îmbraci cu mai multe straturi subțiri, din materiale naturale și prietenoase cu pielea. Totodată, zonele cele mai expuse la frig, cum ar fi mâinile, fața sau picioarele, ar trebui protejate cu mânuși, șosete și un fular, care să îți mențină pielea caldă și să o protejeze de deshidratare și uscare.
 
Prin urmarea acestor sfaturi pentru rutina ta de îngrijire corporală iarna, îți vei păstra pielea sănătoasă și radiantă în ciuda condițiilor meteo neprietenoase. Adaptarea obiceiurilor tale de îngrijire la nevoile specifice ale sezonului rece nu doar îți menține pielea frumoasă, ci și contribuie la menținerea stării de bine în timpul iernii.

 
Sursa foto: Freepik
 

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

related posts

Modifică setările cookies