(P) Dacă îți plac cărțile scrise de Mircea Cărtărescu, alege și Theodoros


Cartea Theodoros, de Mircea Cărtărescu, lansată în 2022, a devenit rapid una dintre cele mai apreciate cărți românești. A atras numeroase recenzii pozitive atât din partea cititorilor, cât și din partea criticilor și publicațiilor de specialitate, astfel că neapărat ar trebui să se regăsească și în biblioteca ta. Citește în continuare și află detalii interesante nu doar despre această carte, ci și despre viața autorului Mircea Cărtărescu. 


Mircea Cărtărescu s-a născut pe data de 1 iunie 1956, la București. În prezent, este unul dintre cei mai iubiți, apreciați și premiați scriitori contemporani. Debutul în literatură a avut loc în Cenaclul de Luni, cu poezii deosebite. Tot pe timpul studenției, Mircea Cărtărescu a participat și la ședințele Cenaclului Junimea, iar operele sale au fost incluse și în România Literară, în anul 1978. Primul său volum individual s-a numit Faruri, vitrine, fotografii și a fost publicat la editura Cartea Românească.

Din anul 1980, Mircea Cărtărescu și-a început cariera de profesor, iar timp de 9 ani a preda limba română la o școală generală. Între anii 1989 și 1991, a fost funcționar la Uniunea Scriitorilor și redactor la Revista Caiete Critice.

Anul 1991 este cel în care devine Lector la Catedra de Istoria Literaturii Române a Facultății de Litere (Universitatea din București). Din anul 2004, devin Conferențiar la această catedră. Cariera lui Mircea Cărtărescu nu s-a rezumat doar la granițele României, astfel că între 1994-1996, a predat literatura română la Universitatea din Amsterdam. În anul 1995, este distins cu Premiul pentru poezie al Revistei Ateneu. În anul 1999, devine Doctor în literatura română, cu o teză despre Postmodernismul românesc.

Cea mai apreciată și dezbătută operă literară a lui Mircea Cărtărescu este Levantul. Aceasta este o epopee postmodernă, care a împărțit criticii literari în două tabere: cei care spuneau că este lipsită de originalitate și cei care o considerau una dintre cele mai reușite opere de până atunci, remarcabilă și originală. În această operă literară ironică, autorul descrie istoricii romantici naționaliști din secolul al 19-lea.

Revenind la operele din prezent, cartea Theodoros de Mircea Cartarescu, deși a fost lansată de curând, este deja considerată excepțională. Iată ce spune Mircea Cărtărescu despre această carte: ,,N-am scris niciodată literatura ca sa public cărți, ci ca sa traiesc în ele. Fiecare carte a fost pentru mine o lume nouă și specială, o experiență nouă ca o nouă indragostire sau ca o nouă călătorie (da, uneori și ca o nouă boală).”

Cu siguranță vei aprecia noul volum de Mircea Cărtărescu și îl vei citi pe nerăsuflate, iar la final vei putea spune că te-a impresionat. Dacă ai citit până acum cărțile autorului și ți-au plăcut, sigur o vei adora și pe aceasta. Poți comanda această carte de la BOOKZONE, împreună cu alte titluri ale autorului, cum ar fi Jurnal de Franz Kafka, Solenoid, Enciclopedia zmeilor , Nostalgia , Orbitor. Aripa dreaptă , Orbitor. Corpul , Orbitor. Aripa stângă, Știutorii. Trei povestiri din Orbitor , Creionul de tamplarie , Melancolia , De ce iubim femeile.

Sursa foto: https://www.freepik.com/free-photo/handsome-guy-study-library_4976192.htm 

  • (P) Dacă îți plac cărțile scrise de Mircea Cărtărescu, alege și Theodoros

related posts

Modifică setările cookies