(P) De ce este în creștere industria de igaming în România și la nivel mondial?


În această perioadă de turbulențe economice, o industrie care nu se așteaptă să aibă de suferit este cea a iGaming-ului. Aceasta valora 63,4 miliarde de dolari în urmă cu doi ani și rămâne pe drumul cel bun pentru a atinge o valoare preconizată de 112,09 miliarde de dolari peste doi ani.


Centrul economic al acestei piețe este considerat a fi Malta, unde se află și sunt reglementate multe dintre cazinouri. Care sunt totuși motivele pentru care iGaming-ul continuă să crească rapid, în condițiile în care atât de multe alte industrii se confruntă cu dificultăți? Unul dintre argumente este, fără îndoială, ofertele de tipul Efbet bonus fara depunere.

Principalele motive pentru care iGaming-ul este în plină expansiune

Așa cum se întâmplă de obicei în astfel de situații, nu există o singură explicație pentru creșterea extraordinară a iGaming-ului. Este un fenomen care este determinat de mai multe elemente.

Factorul maltez

Pentru o lungă perioadă de timp, legile relaxate din Malta în materie de iGaming au jucat un rol important în dezvoltarea acestei industrii. În timp ce țări precum SUA au interzis în mare măsură jocurile de cazinou online până destul de recent, Malta a adoptat o abordare mai prevăzătoare.

Acordarea licențelor pentru aceste site-uri este gestionată de Malta Gaming Authority, iar multe dintre cazinourile din România au baza de operațiuni în Malta. Cele peste 314 companii de iGaming au adus expansiune economică și locuri de muncă în Malta, contribuind cu 8% la PIB-ul total al acesteia în urmă cu doi ani.

Accesibilitate și confort sporit

Vizitarea Las Vegasului sau a Monaco-ului pentru a juca într-unul dintre cazinourile de lux este o experiență memorabilă, dar cu greu una pe care majoritatea oamenilor și-o pot permite în mod regulat. Cazinourile online le oferă jucătorilor șansa de a juca orice joc de cazinou oricând au chef.

Acum, jucătorii au posibilitatea de a se îndrepta către un cazinou online, pentru a juca jocurile de noroc preferate oriunde și oricând, atâta timp cât au o conexiune stabilă la internet.

Tot ce trebuie să facă este să își configureze un cont de utilizator pe un site și apoi să se conecteze ori de câte ori au chef de pariuri. Grafica de pe majoritatea acestor site-uri reproduce îndeaproape și aspectul cazinourilor de lux de acum.

O experiență de calitate la care oricine poate avea acces este un factor cheie al entuziasmului în creștere pentru cazinouri.

O tehnologie mai bună

Deși iGaming-ul există încă din anii 1990, adică din perioada de început a internetului, popularitatea sa a explodat abia în ultimul deceniu. Unul dintre cele mai mari motive pentru acest lucru este avansul tehnologic din această perioadă.

Cazinourile online sunt acum capabile să imite mai îndeaproape experiența de a juca în cazinourile tradiționale. Acest lucru le permite jucătorilor să joace cu un dealer cu care sunt conectați prin legătură video.

De asemenea, cazinourile online adoptă acum cele mai recente tehnologii, cum ar fi software-ul de realitate virtuală (VR). Pokerul online VR le permite jucătorilor să joace acest joc într-o reconstituire total imersivă a spațiului cosmic!

Tehnologia a permis, de asemenea, ca jocurile de sloturi tematice cu videoclipuri și sunet captivant din filme de succes să devină parte din lumea cazinourilor online. În plus, a făcut ca descărcarea software-ului necesar pentru a juca să fie simplă și rapidă.

Schimbarea atitudinilor

Industria de iGaming a beneficiat mult și de faptul că jocurile de noroc, ca pasiune, nu mai sunt stigmatizate așa cum erau în trecut. Se poate spune că iGaming a fost cel care a adus acest lucru, deoarece site-urile de bingo online au contribuit la atragerea femeilor și au făcut ca jocurile de noroc să fie mai populare și mai respectabile.

Fie că este adevărat sau nu, acest lucru contribuie cu siguranță la creșterea popularității iGaming-ului, deoarece înseamnă că oamenii care nu ar fi vizitat niciodată un cazinou sau o casă de pariuri sportive în lumea reală se simt în regulă să joace online.

Securitate puternică

Cazinourile online de succes sunt cele care investesc în securitatea clienților lor. Metodele care sunt utilizate în mod obișnuit pentru a le proteja informațiile personale și financiare includ certificate SSL criptate.

Companiile din industria iGaming beneficiază de faptul că pot arăta că iau în serios securitatea informațiilor clienților și a tranzacțiilor financiare. Asta pentru că le ajută să depășească îngrijorările pe care mulți oameni încă le au cu privire la datele și banii lor în epoca criminalilor cibernetici.

Ce rezervă viitorul pentru industria iGaming?

În acest moment, toate tendințele indică un viitor foarte luminos pentru acest sector. Entuziasmul publicului pentru iGaming pare să fie în continuă creștere. Dacă încercăm să prezicem ce ne va rezerva viitorul, ar părea o mișcare inteligentă să ne uităm la evoluția tehnologiei mobile.

Cu fiecare an care trece, jocurile de noroc pe mobil câștigă o cotă mai mare din piața iGaming. La rândul lor, marii furnizori de software pentru cazinouri și case de pariuri sportive investesc tot mai mulți bani și timp în dezvoltarea unor aplicații de jocuri mobile de ultimă generație.

Acest lucru indică faptul că mobilul va fi următoarea etapă importantă în ascensiunea iGaming-ului. Desigur, trebuie luată în considerare orice recesiune pe care economiile globale o vor experimenta în perioada următoare, dar această industrie s-a dovedit capabilă să facă față unor astfel de furtuni în trecut.

Concluzie

Industria iGaming a crescut constant în ultimul deceniu, deoarece jocurile și tehnologiile s-au îmbunătățit în acest timp. De asemenea, a avut loc o relaxare a legilor care o înconjoară și a atitudinilor publice, ambele au crescut atractivitatea acesteia.

Decizie ONJN nr. 1879/20.10.2016  

  • (P) De ce este în creștere industria de igaming în România și la nivel mondial?

related posts

Modifică setările cookies