(P) Pot zgărzile pentru câini să fie folosite și pentru pisici?


O întrebare des întâlnită în comunitatea iubitorilor de animale este: pot pisicile să poarte zgărzi folosite în mod obișnuit pentru câini? S-ar putea ca răspunsul să te surprindă! Citește în continuare pentru a descoperi principalele diferențe dintre zgărzile pentru pisici și cele pentru câini și află cum să faci alegerea corectă pentru companionul tău mustăcios!

Tag-uri: #zgarzi de caini

Aceste informații au fost oferite de către specialiștii PetVet – un magazin online dedicat tuturor nevoilor animalelor de companie.

Cât de sigură este folosirea zgărzilor pentru câini și în cazul pisicilor?

Zgărzile pentru câini nu sunt ideale pentru pisici din cauza lipsei caracteristicilor de desprindere în caz de agățare, care prezintă un risc de siguranță. Pisicile sunt creaturi agile, care se cațără adesea în copaci sau se strecoară prin spații înguste, ceea ce crește șansele ca zgarda lor să se agațe. În astfel de cazuri, zgarda pisicii se poate desprinde ușor de la gâtul său, chiar dacă accesul este îngreunat de poziția pe care o are pisica. Acest mecanism de desprindere simplu, dar eficient, poate salva viața unei pisici, prevenind sufocarea sau strangularea. 

În plus, un alt motiv pentru care specialiștii PetVet recomandă folosirea zgărzilor speciale pentru pisici, este faptul că cele pentru câini pot fi prea grele sau voluminoase pentru feline, provocându-le disconfort.

Diferențe între zgărzile pentru pisici și cele pentru câini

Conform echipei PetVet, dacă analizăm principalele diferențe dintre zgărzile pentru pisici și cele pentru câini, putem sesiza cu ușurință faptul că acestea sunt concepute pentru fiecare specie în parte.

Caracteristica de desprindere

Așa cum am menționat anterior, unele modele de zgărzi pentru pisici sunt prevăzute cu mecanisme breakaway sau de desprindere, care permit eliberarea zgărzii simplu și rapid. Această caracteristică este extrem de importantă pentru pisici, mai ales dacă li se permite accesul în exterior, deoarece felinele au tendința de a se cățăra și de a explora, ceea ce le expune riscului de a se agăța sau de a rămâne blocate. În schimb, de obicei, zgărzile pentru câini nu au această caracteristică.

Dimensiuni și greutate

În general, zgărzile pentru pisici sunt mai mici și mai ușoare decât cele pentru câini. Ele sunt concepute pentru a fi confortabile pentru pisici, care sunt de obicei mai sensibile la greutate și volum în jurul gâtului.

Materiale reflectorizante

Multe zgărzi pentru pisici au elemente reflectorizante sau care strălucesc în întuneric pentru o siguranță sporită în timpul aventurilor nocturne. În timp ce unele zgărzi pentru câini au, de asemenea, această caracteristică, ea este mai răspândită în cazul celor pentru pisici.

Clopoței sau accesorii 

Zgărzile pentru pisici includ adesea clopoței sau alte accesorii mici pentru a alerta păsările și animalele mici de prezența pisicii, prevenind întâlnirile nedorite. De obicei, zgărzile pentru câini nu sunt prevăzute cu astfel de accesorii.

Așadar, pentru siguranța și confortul pisicii tale, specialiștii PetVet recomandă alegerea unei zgărzi special concepute pentru micile feline, ținând cont de aceste diferențe importante. De asemenea, este recomandat să optezi pentru o zgardă confecționată dintr-un material confortabil, durabil și neiritant, cum ar fi nailon, piele sau neopren. Pentru o gamă variată de modele, poți consulta catalogul de produse PetVet!

related posts

Modifică setările cookies