10 destinații perfecte pentru Revelion. Răzvan Pascu ne dă cele mai bune tipsuri


Anul acesta Răzvan Pascu a optat să meargă cu familia și grupul sau de turiști în Caraibe. Dar noi unde am putea petrece noaptea dintre ani?


Răzvan Pascu este unul dintre cei mai tari consultanți în marketing turistic de la noi. A văzut aproape toată lumea, știe totul despre vacanțe și călătorii, oferă cele mai bune tipsuri și destinații de travel și a fost o plăcere să putem povesti cu el, special pentru Perfecte despre cele mai tari destinații pentru Revelion.

Dacă nu v-ați făcut încă planuri, mai puteți opta pentru câteva orașe de top! Iată recomadarile lui Răzvan Pascu și care sunt cele 10 destinații perfecte pentru a petrece un Revelion de vis!


 
Răzvan, s-a pregătit lumea deja pentru vacanțele de sărbători?

 
Vacanțele de sărbători întotdeauna au fost mai atipice. Românii care aleg să petreacă sărbătorile de iarnă în familie sau undeva prin România își fac planurile de cele mai multe ori în Octombrie sau chiar Noiembrie.

Există însă și o categorie de turiști care aleg ca vacanța de iarnă să o petreacă în țările calde, în destinații din Asia Centrală și de Sud Est sau în zona Caraibelor, iar aceștia își rezervă din timp biletul de avion și cazarea. Până acum ar cam trebui ca toți cei care își doresc să petreacă Anul Nou într-un mod special, fie în România, fie în afară țării, să își cam fi făcut planurile. 
 
Cu cât timp înainte ar trebui să book-uim o vacanță?
 
Termenul dat de specialiștii în booking este de minim 6 săptămâni ca să prindem prețuri bune. Ne referim aici în special la city break-uri prin Europa, însă dacă vorbim de călătoriile în perioade de vârf cum sunt sărbătorile, minim 2 luni și jumătate sau chiar 3 luni înainte sunt ideale pentru a găsi prețuri bune la biletele de avion și pentru a găsi și cazare la hotelurile dorite.

Dacă vorbim despre vacanțe îndepărtate, intercontinentale, atunci rezervarea ar cam trebui făcută din vară, pentru a plăti mai puțin și pentru a avea locul garantat. De exemplu, călătoria de grup organizată de mine în Caraibe pentru acest Revelion a fost deja vândută de prin vară.  
 
Ești pentru pentru cursele low cost?
 
Cursele low cost sunt perfecte pentru cei care lucrează în afară țării și își doresc să economisească la prețul transportului sau pentru globetrotteri și tineri pentru care nu contează neapărat confortul, cantitatea de bagaj pe care o pot lua, tipul de aeroport, distanța față de oraș, etc. În ultima perioadă eu am cam evitat cursele low cost pentru că nu îmi permit luxul de a întârzia într-o destinație mai mult decât mi-am programat, nu îmi place aglomerația la zboruri și prefer aeroporturile mai mari și apropiate de oraș.  Dar repet, asta nu înseamnă că zborurile low cost sunt rele.

Pur și simplu se adresează unui anumit target de călători, în special cei care călătoresc în Europa. Spre exemplu, nu aș recomanda zborurile low cost familiilor cu copii care pleacă în vacanță sau nu aș recomanda zboruri low-cost celor care vor să ajungă într-o destinație intercontinentală și și-au luat zborul lung dintr-o altă capitală europeană. Sunt multe necunoscute în ecuație și nu prea îți permiți să ai evenimente neprevăzute atunci când călătorești cu copiii sau pe distanțe lungi. 

Ce destinații recomanzi pentru vacanța de iarnă, Crăciun și Revelion?

 
Eu recomand destinații cu clima blândă dacă nu chiar “la caldură”. Dintre cele apropiate de noi recomand cu drag Israelul, unde în Ianuarie am prins și 20 de grade, iar dacă mergi în Eilat la Marea Roșie poți să ai vreme de plajă de Revelion. Zborul durează doar două ore și jumătate până la Tel Aviv, iar destinația este extrem de ofertantă pentru turiștii de orice vârstă. Distracție, gastronomie, shopping, multe locuri de poze, locuri religioase, etc. În aceași categorie aș încadra și Dubai-ul. 

Dintre destinațiile externe, Thailanda este extrem de cerută în perioadă sărbătorilor, deși se poate întâmplă să fie și zile cu ploaie, Bali dar mai ales ales zonă Caraibelor. Că și anul trecut, eu am ales Caraibe și voi explora mai multe insule din Marea Caraibelor cu un vas de croazieră. 
 
Unde ar trebui să meargă iubiții sau proaspeții însurăței?

 
Pentru luna de miere recomand cu drag Seychelles, una dintre cele mai frumoase destinații “de plajă” în care am ajuns. Mauritius și Zanzibar sunt de asemenea opțiuni bune, dar și Maldive. 
Mai aproape de casă și la un buget mai redus aș recomanda Israel, Dubai, Tenerife, destinații în care poți combina plaja cu exploratul. 
 
Ce ar trebui să aleagă familiștii, cei care au un copil sau mai mulți?
 
Noi nu am ales niciodată pe principiul “ce ar vrea copilul” ci mai degrabă am dorit să adaptăm destinațiile în care ne doream să ajungem la un program “kids friendly”. Pentru vacanțele de vară vă recomand să explorați împreună cu cei mici Țările Nordice, Olanda, Germania, destinații unde poți găsi și parcuri pentru copii de toate vârstele, dar și multe lucruri de făcut pentru copii.  Nu suntem fani ai resorturilor în care copiilor li se servește un program de entertainment cu mult zgomot, gălăgie, pentru că îi suprasolicită pe cei mici și tot noi tragem ponoasele. 
 
Dintre destinațiile “exotice” noi am avut experiențe frumoase cu copiii în Mauritius, Republica Dominicană, Maldive, Hawaii și cam peste tot pe unde am ajuns în lume. 
 
Ne poți recomanda și vacanțe pentru buget redus?
 
Eu cred că majoritatea destinațiilor pot fi explorate și cu un buget redus, chiar dacă în cazul unora drumul poate costă mai mult. Totuși, dacă vă doriți vacanțe wow, dar bugetul nu vă lasă să mergeți prea departe, vă recomand să explorați Europa și să redescoperiți anumite regiuni din țări în care probabil că ați ajuns deja. Topul meu personal ar fi: Sicilia, Toscana, Provence, Coasta de Azur, Napoli și Coasta Amalfitană, Alsacia, toate sunt destinații în care puteți ajunge și cu zboruri low cost, puteți opta pentru cazare Airbnb la prețuri modice, etc. 

Ce este acum la mare căutare sau ce se poartă, ca să spunem așa, anul acesta?
 
În materie de călătorii, buzz word-ul acestui an au fost “experiențele”. Nu mai călătorești ca să bifezi locuri, ci mergi pentru experiențe: o cină la un restaurant special, un concert, o noapte la localnici, etc. 
 

Tu unde vei pleca cu familia de Revelion?
 
Anul acesta trupa mea mă însoțește în Caraibe. Stăm câteva nopți în Republica Dominicană și apoi ne îmbarcăm pe un vas de croazieră unde vom explora mai multe țări din zona Caraibelor. Anul viitor de Revelion mă gândeam să organizez o călătorie de grup în zona Asiei, am mai avut acolo ceva acum 2 ani și a ieșit super. 
 
Dă-ne, te rog, 10 destinații perfecte pentru Revelion! 


   
Dacă vrem petreceri de stradă și artificii, recomand: Paris, Londra, Amsterdam, Berlin, Roma, Milano, New York.  
Dacă vrem vreme blândă și relaxare recomand: Sicilia, Israel, Dubai, Cuba, Republica Dominicană, Mauritius, Maroc. 
 

  • 10 destinații perfecte pentru Revelion. Răzvan Pascu ne dă cele mai bune tipsuri

related posts

Modifică setările cookies