Ingrediente
- 1 pahar apa 300 ml
- 1 pahar zahar
- jumatate de pahar de ulei de floarea soarelui
- 4 linguri de gem de casa sau dulceata
- 3 linguri de cacao pudra
- 1 lingurita praf de copt
- 2 pahare de 300 ml cu gaina alba de calitate superioara
- 1 pahar cu fructe uscate (stafide, caise, prune)
- 100 g o mana de nuci pisate sau nuca de cocos
Mod de preparare
Amestecati apa, zaharul si uleiul. Apoi amestecati faina cu praful de copt si cacao si adaugati la ele mixul de mai sus.
In continuare, omogenizati bine cu telul sau mixerul astfel incat sa nu formeze cocoloase, apoi adaugati gemul si mai amestecati o data. Urmeaza nucile pisate si fructele uscate taiate bucati mai mici, dupa preferinta.
In final, turnati aluatul intr-o tava de cuptor adanca coperita cu hartie de copt si lasati totul la cuptor timp de 35-40 de minute, la o temperatura medie (200 de grade). Inainte de a scoate, verificati cu o scobitoare pentru a va asigura ca prajitura este coapta.
Se poate servi cu zahar pudra deasupra, scortisoara, nuca de cocos sau ciocolata de post topita.