Romanian Creative Week aduce cei mai cunoscuți designeri vestimentari la Iași, în perioada 26-28 mai


Romanian Creative Week, evenimentul care adună la un loc cel mai mare număr de industrii creative, la nivel european, organizează în weekendul 26 - 28 mai 2023, în Atrium Palas Iași, târgul de design vestimentar Creative Collective. Particularitatea acestui târg, susținut de UniCredit Bank, în parteneriat cu Iulius și Federația Patronatelor Industriilor Creative, este că o parte dintre creațiile care vor fi văzute în timpul show-urilor de modă Romanian Fashion Week vor putea fi cumpărate, a doua zi, de la târg. 
 


Trei zile in care moda românească defilează cu cei mai cunoscuți designeri ajunși la Iași ca sa ia parte la Romanian Creative Week. Andreea Tincu, Irina Schrotter, Ioana Ciolacu, Lucian Broscatean, Venera Arapu,  dar și designeri noi își vor prezenta colecțiile toamna iarna 2023-2024, la Iași.

“Natura are o putere incredibilă de regenerare. Si toată forța și energia ei am pus-o în picturile mele care au fost imprimate pe materialele ce îmbracă noua colecție Andrea Tincu toamna/iarna 2023-2024, o împletire de simboluri și structuri” spune Andrea Tincu, unul dintre cei mai longevivi designer romani care îi așteaptă pe iubitorii de moda să-i admire creațiile, vineri, 26.05.2023 de la ora 20, în Gradina Palas din Iași.

„Creative Collective este un târg de designeri pe care UniCredit Bank îl organizează pentru a treia oară, ca parte din Romanian Creative Week, și este parte din eforturile băncii de a susține comunitățile creative nu doar cu infuzie de know-how și programe de educație financiară și antreprenorială, ci și cu un marketplace. Este singurul târg catwalk-to-consumer, în sensul în care o parte dintre creațiile designerilor români pe care le vedeți seara pe podiumul Romanian Fashion Week din Grădinile Palas, pot fi achiziționate, a doua zi, de la târg. Avem și un invitat special anul acesta. Este vorba de V:PM, un luxury brand”, a declarat Ada Teslaru, curatorul secțiunii Creative Entrepreneurship, parte a RCW. 

Conform organizatorilor, Creative Collective este un proiect sustenabil, prin faptul că târgul este construit integral din cutii de carton, organizate sub forma unei piramide. La finalul târgului, cele 4.000 de cutii vor fi reciclate, în baza unui parteneriat făcut cu Salubris și Palas Iași.

O parte dintre dintre creațiile designerilor români care vor fi văzute pe podiumul Romanian Fashion Week, pot fi achiziționate, a doua zi, de la târg.

  • Romanian Creative Week aduce cei mai cunoscuți designeri vestimentari la Iași, în perioada 26-28 mai

related posts

Modifică setările cookies