Sfaturi pentru a organiza o petrecere reușită cu prietenii


Dorești să organizezi o petrecere cu prietenii, fără să cheltuiești sume impresionante? Cum să realizezi un decor simpatic sau un bufet gourmet, fără să golești portofelul? Iată câteva idei simple, dar de efect, pentru a avea o petrecere reușită, care să-ți impresioneze prietenii.


Bufetul

Ce ar fi o petrecere fără mâncare și băutură? Cel mai simplu mod de a mulțumi pe toată lumea este să optezi pentru un bufet cu cât mai multe variante de preparate: hummus, salată de icre, tzatziki, guacamole, pastă de măsline și, de ce nu, chiar clasica zacuscă a bunicii. Platourile cu brânzeturi sau mezeluri sunt și ele o opțiune potrivită. Alege câteva sortimente diferite de pâine, de la baghete la pâine rustică. O altă variantă simpatică este cea în care fiecare oaspete contribuie cu propria lui specialitate. De exemplu, cineva poate veni cu propria reteta gnocchi de cartofi, cineva, cu tiramisu cu zmeură, altcineva, cu un foietaj cu brânză și spanac. Nu doar că preparatele vor fi o surpriză plăcută, dar tu vei cheltui mai puțin și vei avea o responsabilitate în minus.

Dulciurile și gustările

Bomboanele și prăjiturile sunt mereu apreciate. Alege platouri cu sortimente diverse de mini prăjituri. Umple boluri cu bomboane, ciocolată, biscuiți sărați sau nuci și alune și fiecare oaspete va avea mereu ceva de ronțăit. O idee decorativă simpatică sunt frigăruile realizate din jeleuri sau felii de ciocolată. Și pentru a redescoperi copilul din tine, optează pentru un aparat de vată de zahăr, de popcorn sau un bol pentru fondue de ciocolată, lângă care poți așeza platouri cu fructe proaspete, crutoane sau cuburi de brânză. Fiecare invitat se va amuza creându-și propriile delicii.

Alcoolul

Acesta poate fi pata neagră din bugetul tău. Soluția cea mai simplă este să alegi un cocktail pentru toți oaspeții, pe care să-l servești din vase mari de punci sau din boluri mari de salată. Este mai amuzant, căci invitații se pot servi singuri, iar tu vei avea mai mult timp să te distrezi. Nu uita de cuburile de gheață, aranjate în boluri separate, lângă vasele de punci. Altă variantă este ca fiecare invitat să vină cu băutura lui preferată (bere, vin, poate whisky) și astfel veți petrece o seară de pomină, făcând degustări – fără excese, totuși.

Decorul

Decorul dă tonul, așa că acordă-i o atenție deosebită. Iată câteva idei simple pentru care poți opta.

  • Scaune: renunță la aproape toate scaunele. Dacă oaspeții sunt mai mobili, vor conversa și socializa mai ușor. Pentru cei mai timizi sau mai leneși, poți păstra câteva scaune, așezate discret într-un colț de cameră.
  • Baloane: sunt un decor simplu, magic și accesibil. Optează pentru baloane colorate, legate cu panglici fine. Efectul va fi unul simpatic și vesel.
  • Lumini: înlocuiește becurile clasice cu versiuni colorate (albastre, roz, verzi). Vei avea parte de o lumină ambientală și caldă care va transforma toată atmosfera casei.
  • Lumânări: cu cât mai multe, cu atât spațiul va deveni mai cald și prietenos. Alege suporturi de lumânări diferite, de la clasicele pahare de apă, pe care vor pluti lumânărele mici și parfumate, până la sfeșnicele aurii sau argintii, cu tentă vintage.
  • Flori: alege buchete de flori proaspete, pe care să le amplasezi discret prin casă. Optează pentru vaze simple, din sticlă transparentă, și lasă florile să vorbească de la sine.

Buna dispoziție

Secretul unei seri de succes sunt oamenii fericiți care vor să se distreze. Și nu uita, atmosfera unei petreceri depinde de gazdă, adică de tine. Zâmbește, râzi, prezintă-ți prietenii și fii prima pe ringul de dans. Alege muzica luând în considerare și preferințele invitaților tăi. Poți opta pentru stiluri diverse de muzică, pentru că și oaspeții au gusturi muzicale diferite. Creează un playlist variat și amuzant, combinând piese clasice, jazz, rap, hip-hop, electro, funk. Invitații tăi nu vor putea rezista și vor ieși la dans.

Organizarea unei petreceri este o modalitate excelentă de a sărbători evenimente importante din viața ta și de a le împărtăși cu cei care îți sunt dragi și apropiați. Acordând atenție detaliilor, poți transforma o seară între prieteni într-una de neuitat.

Sursa foto: Shutterstock

related posts

Modifică setările cookies