Specialiștii în aviație dezvăluie care sunt cele mai periculoase locuri din avion, în caz de prăbușire


Avionul rămâne cel mai sigur mijloc de transport modern, însă o tragedie aviatică poate produce sute de victime dintr-o dată. Dacă șansele de prăbușire a unui avion sunt de una la 11 milioane, supraviețuirea ta ar putea depinde de locul pe care îl alegi înainte de decolare.


Experții în aviație au analizat sute de accidente în care au fost implicate aeronave de pasageri și au ajuns la concluzia că unele locuri din avion sunt mai periculoase decât celelalte. Conform cercetărilor, cea mai ridicată mortalitate (44%) se înregistrează în rândul ocupanților locurilor de pe culoar aflate în mijlocul aeronavei.

Pe locul al doilea sunt locurile din fața aeronavei (39%), cel mai adesea situate în sectorul VIP. 

Conform lui Doug Drury, profesor la Universitatea Central Queensland Australia, cele mai sigure locuri dintr-un avion sunt, de regulă, evitate de pasageri: cele din coada avionului, în special din zona culoarului (28%). Vezi graficul de mai jos!

Expertul a explicat de ce zona centrală a aeronavelor, unde sunt poziționate aripile, este cea mai puțin sigură în caz de prăbușire sau aterizare forțată.

Acest lucru are sens. A sta lângă un rând aproape de ieșire vă va oferi întotdeauna cea mai rapidă evacuare în caz de urgență, cu condiția să nu existe un incendiu pe acea parte. Dar aripile unui avion stochează combustibil, așa că acest lucru descalifică rândurile din mijloc ca fiind cea mai sigură opțiune de avacuare”, a scris profesorul în The Conversation.

Specialistul în aviație susține că zborul este, în continuare, cel mai sigur mod de a călători pe distanțe lungi. Acesta citează un studiu al US National Safety Council, potrivit căruia șansele de a muri în urma unui incident aviatic sunt de una la 205.552, față de una la 102 în urma unui accident de mașină.

Fotografii: Shutterstock/Getty Images

Vezi și VIDEO:

  • Specialiștii în aviație dezvăluie care sunt cele mai periculoase locuri din avion, în caz de prăbușire

related posts

Modifică setările cookies