Surpriză uriașă în lumea Disney. Prințesa Ariel nu mai e ce-a fost!


„The Little Mermaid” sau „Mica sirenă” e filmul animat din 1989 care a consacrat-o pe prințesa Ariel și care a pus în scenă visul acesteia de a se umaniza. 


După 30 de ani, producătorii de la Walt Disney pregătesc un remake, iar alegerea actriței din rolul principal a fost o imensă surpriză.

Deși favorite erau Lindsay Lohan sau Zendaya, aleasa a fost adolescenta de 19 ani Halle Bailey, cunoscută mai degrabă ca o cântăreață de R&B în trupa „Chloe X Halle”, alături de sora sa. „Are o combinație rară de spirit, inimă, tinerețe, inocență și substanță, plus o voce glorioasă care se potrivește perfect cu rolul”, a fost justificarea oferită publicului de directorul Rob Marshall.

E un vis care devine realitate”, a declarat Bailey, care a atras numeroase reacții pozitive în lumea cinematografiei, mulți dintre colegii de breaslă grăbindu-se s-o felicite pe tânăra americancă. „E o șansă uriașă. Abia așteptăm să te vedem”, a ținut să precizeze mult mai celebra Halle Berry, mulți făcând chiar o confuzie între aceasta și Halle Bailey.

Noua prințesă Ariel a stârnit însă și o controversă cu tentă rasistă în spațiul virtual, în special pe Twitter, legată de faptul că celebrul personaj Diney nu va mai avea părul roșcat și tenul deschis, așa cum știu și copiii de vârste fragede. Astfel, fiind o actriță de culoare, Halle Bailey va schimba în totalitate imaginea prințesei Ariel, lucru despre care se va mai vorbi mult timp de-acum înainte, inclusiv după lansarea filmului, prevăzută în 2020.

related posts

Modifică setările cookies