Top 10 actori care n-au câștigat niciodată un Glob de Aur sau un Oscar


An de an, Globurile de Aur și Oscarurile dau ora exactă în industria cinematografică de la Hollywood, răsplătind cele mai bune filme, dar și cei mai inspirați actori.

 


În 2020, laureații din gala Globurile de Aur au fost anunțați duminica trecută (5 ianuarie), asta în timp ce celebrele statuete Oscar vor fi acordate peste numai o lună, la 9 februarie.

Oarecum nedrept, cel puțin până în prezent, există numeroși actori de top care n-au izbutit să-și treacă în palmaresul de distincții nici măcar unul dintre cele două trofee majore precizate mai sus.

1. Will Smith (51 de ani). Unul dintre cei mai influenți actori din toate timpurile a fost nominalizat de 5 ori la „Globuri” și de două ori la Oscar, dar n-a avut încă ocazia de a urca pe scenă în postura de câștigător. 

2. Scarlett Johansson (35 de ani). Statutul de cea mai bine plătită actriță de la Hollywood nu i-a adus americancei și recunoașterea meritelor printr-un Glob de Aur (a avut 5 nominalizări) sau un Oscar.

3. Bradley Cooper (45 de ani). Fostul soț al Irinei Shayk a ratat nu mai puțin de 12 ocazii de a intra în istoria Globurilor (7 nominalizări) sau Oscarurilor (5 nominalizări).

4. Chris Hemsworth (36 de ani). Un alt nume uriaș din breasla actorilor în ultimii ani, însă a fost uitat mereu de specialiștii de peste Ocean, el neavând la activ nici măcar o nominalizare la Globurile de Aur sau la Oscaruri.

5. Harrison Ford (77 de ani). Americanul se apropie de finalul unei cariere grandioase, dar care a fost lipsită de premiile care contează cel mai mult în palmaresul unui actor.

6. Helena Bonham Carter (53 de ani). Britanica a fost distribuită în multe producții de succes, care i-au dus însă doar nominalizări, 2 la Oscar și 7 la Globurile de Aur.

7. Mark Wahlberg (48 de ani). A câștigat o căruță de bani, în 2017 fiind cel mai bine plătit actor de la Hollywood, dar e lipsit în continuare de bucuria unui Glob de Aur sau a unui Oscar.

8. Cameron Diaz (47 de ani). Retrasă din activitate, populara actriță va rămâne doar cu 4 nominalizări la Globurile de Aur.

9. Samuel L. Jackson (71 de ani). Filmografia colosală a experimentatului actor american nu i-a adus însă decât o singură nominalizare la Oscar și 4 la Globurile de Aur.

10. Ben Stiller (54 de ani). Cunoscutul comediant ne-a impresionat în numeroase producții, dar exigența Globurilor de Aur și a Oscarurilor nu l-au plasat nici măcar pe lista scurtă a candidaților.

Vezi și Globurile de Aur 2020 - O noapte de neuitat

Foto Getty 

  • Top 10 actori care n-au câștigat niciodată un Glob de Aur sau un Oscar

related posts

Modifică setările cookies