Vinurile românești, sărbătorite la New York cu ocazia 1 Decembrie


Povestea vinului românesc, produs cu grijă și atenție din soiuri de struguri cu arome unice de mai bine de 6000 de ani pe meleagurile românești, a ajuns acum peste ocean în cadrul unui eveniment special de degustare, organizat pe 30 noiembrie de Carrefour România în parteneriat cu The Iconic Estate parte din Alexandrion Grup.


Iubitorii de vin americani au avut ocazia să afle istoria vinului românesc și să-și răsfețe simțurile cu unele dintre cele mai cunoscute și apreciate soiuri românești, provenite din multiple regiuni și cu specificuri diferite.

Inițiativa face parte din programul Deschidem Vinul Românesc și are scopul de a celebra  Ziua Națională a României printr-un îndemn către români de a aprecia și promova vinul românesc și produsele românești cu care ne putem mandri, oriunde am fi.

România este cu adevărat o comoară ascunsă atunci când vine vorba de vin, iar soiurile bune și valoroase cultivate de solurile românești sunt prea puțin cunoscute de iubitorii de vin din întreaga lume. Sunt extrem de mândră să fiu parte din acest program inedit care face cinste României și entuziasmată să introduc publicul american în povestea spectaculoasă a vinului românesc, chiar în ajunul Zilei Naționale”, declară Marinela Ardelean, critic internațional de vin și ambasadorul programului Deschidem Vinul Românesc

Degustarea de vinuri din soiuri românești  a fost ghidată de către Marinela Ardelean si a avut loc la AVRA Madison Estiatorio din New York și a reunit jurnaliști, experți internaționali, importatori și autorități din Statele Unite.

Citește continuarea pe www.protv.ro!

  • Vinurile românești, sărbătorite la New York cu ocazia 1 Decembrie

related posts

Modifică setările cookies