(P) Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402): două ecrane care îți captează atenția


Îmbunătățirile aduse de la prima generație de laptopuri ASUS cu doua ecrane sunt foarte consistente, astfel, noul Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402) introduce ca noutate un ecran principal tip OLED cu rezoluție înaltă, 2880 x 1800 pixeli, raport de aspect 16:10, o rată de împrospătare rapidă de 120 Hz și un timp de răspuns foarte scăzut, de doar 0.2 milisecunde, totul pentru a afișa imagini în mișcare foarte clare, în orice situație.


Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402) este un model de laptop conceput de la zero pentru nevoile creatorilor de pretutindeni și pentru acele persoane care lucrează de acasă sau mereu în mișcare, oferindu-le o zonă de lucru extinsă și un nivel de performanță adecvat pentru cele mai ambițioase fluxuri de lucru.

Piesa centrală: un display OLED superb care afișează imagini la 120 Hz

Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402) include nu unul, ci două ecrane cu caracteristici de top foarte similare. Spunem acest lucru pentru că afișajul principal OLED și cel secundar ScreenPad Plus au în comun toate caracteristicile principale: ambele rulează fluid la 120 Hz, oferă o rezoluție nativă 2.8K, redau integral popularul volum de culoare DCI-P3 și sunt validate PANTONE din fabrică pentru a asigura o acuratețe fără egal a culorilor.

Ecranul principal este unul cu diagonală de 14.5 inch și aspect 16:10, adică oferă o arie de lucru similară cu a unui ecran de 15.6 inch tipic. Vei aprecia în egală măsură compatibilitatea Dolby Vision a excepționalului panou OLED care a primit simultan și cea mai râvnită certificare HDR pentru un OLED: VESA DisplayHDR 500 True Black, datorită luminozității maxime de 550 niți. Ca și alte ecrane ASUS OLED, și acesta este certificat de institutul independent TUV Rheinland care verifică emisiile de lumină albastră dăunătoare reduse cu până la 70%. Tehnologiile implementate de ASUS pentru a atinge aceste ținte de emisie îți protejează ochii și somnul, oferind o experiență de utilizare fără compromis.

Unul dintre avantajele incontestabile ale tehnologiei OLED o reprezintă contrastul extrem, măsurat la peste 1.000.000:1 și timpul de răspuns infim comparat cu cel oferit de un panou LCD, de doar 0.2 ms. Acestea lucrează împreună pentru a asigura o claritate fără precedent în timp ce urmărești scene în mișcare, dar și atunci când nu faci altceva decât să derulezi textul dintr-o pagină web.

ScreenPad Plus: fluxuri de lucru facile personalizabile cu ScreenXpert 3

În completarea ecranului principal, Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402) oferă un nou ecran secundar ScreenPad Plus în variantă actualizată, care acum creează un spațiu vizual neîntrerupt grație înclinării optime și diagonalei de 12.7 inch care cuprinde toată lățimea carcasei. Caracteristicile principale îl fac să se potrivească perfect cu afișajul principal: rezoluția 2.8K, rata de împrospătare de 120 Hz și luminozitatea de 500 niți.

Similar cu afișajul principal, ScreenPad Plus poate fi controlat și în mod tactil și permite configurarea pentru fluxuri de creativitate și multitasking personalizate perfect prin intermediul Panoului de Control, o componentă importantă a aplicației ScreenXpert 3. Panoul de Control permite personalizarea uneltelor principale și controlul precis al acestora în aplicațiile de productivitate compatibile: Adobe Photoshop, Illustrator, Lightroom Classic, Premiere Pro și After Effects, suportul pentru alte aplicații cunoscute fiind deja în lucru.

Performanță care nu te limitează

Fluxurile de lucru moderne au nevoie de putere de calcul din ce în ce mai mare, de aceea laptopul Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402) folosește componente de ultimă generație, suficient de puternice pentru a rula aplicații care nu erau posibile acum câțiva ani pe un laptop de aceste dimensiuni. Astfel, în modelul de top vei găsi un procesor Intel Core i9-12900H din generația a 12-a și o placă video NVIDIA GeForce RTX 3050Ti cu TDP maxim însumat de 85 Wați.

Utilizarea celor două componente aduce și necesitatea unei răciri corespunzătoare. De acest lucru se ocupă în parte și noul sistem Active Aerodynamic System Ultra (AAS Ultra), un mecanism simplu, dar ingenios, care îmbunătățește atât răcirea, cât și ergonomia prin ridicarea și înclinarea ScreenPad Plus la un unghi de 12 grade atunci când deschizi laptopul, moment în care volumul de aer rece crește cu 38%. Răcirea eficientă a laptopului Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402) este completată de ASUS IceCool, un ansamblu compus din două ventilatoare de 12 V cu 93, respectiv 97 de lame subțiri, curbate, și un radiator asistat de două conducte de căldură de 8mm. Prin combinarea celor două sisteme este posibilă păstrarea unui nivel acustic redus, de doar 28 dB în modul Whisper, care nu te deranjează când lucrezi.

Modelul Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402) este disponibil și poate poate fi achiziționat din eShop ASUS România.

Și în încheiere o mențiune care te va interesa: prin participarea în campania Părerea ta contează care se desfășoară în această perioadă, publicând pe oricare dintre platformele participante o recenzie de utilizare a noului tău laptop ASUS de cel puțin 200 de caractere, vei primi în mod gratuit un an de extindere a garanției produsului tău.

https://youtu.be/hSy1Aedm7xQ

  • (P) Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402): două ecrane care îți captează atenția

related posts

Modifică setările cookies