„Țara nimănui”, fortăreața perfectă în lupta cu coronavirusul


Ne aflăm într-o perioadă critică în care toți locuitorii planetei încearcă să se izoleze din punct de vedere social, astfel că orice idee de acest gen e binevenită.


Mai în glumă, mai în serios, sunt puține locuri sigure în care să ne ferim de temutul coronavirus, iar unul dintre acestea e cu siguranță hotelul „No Man՚s Land” (țara nimănui, în traducere liberă).

Este vorba despre una dintre fortărețele construite de englezi în apele Canalului Mânecii, la finalul secolului XIX, pentru a se proteja de invazia franceză. Plasată la câțiva kilometri de orașul Portsmouth, construcția e una impresionantă, devenind între timp un hotel de lux pentru cei care își permit o asemenea extravaganță.

În urmă cu un deceniu, „No Man՚s Land” a fost vândut cu peste un milion de euro, iar în 2015 și-a deschis oficial porțile pentru turiști. La locație nu se poate ajunge decât cu elicopterul sau cu barca, astfel că cine își dorește o izolare completă are parte de condițiile ideale.

Pentru amatori, hotelul e evaluat la patru stele, are o capacitate de 200 de persoane în 23 de apartamente, la un cost de aproximativ 1000 de euro pe noapte. Marea problemă e legată însă de faptul că stabilimentul e „sold out” pentru următoarele luni, drept pentru care rezervările trebuie făcute cu mult timp înainte.

  • „Țara nimănui”, fortăreața perfectă în lupta cu coronavirusul

related posts

Modifică setările cookies