(P) 3 sfaturi pentru a-i impresiona pe viitorii tăi angajatori


În cazul în care schimbarea locului de muncă este una dintre rezoluțiile tale pentru acest an, trebuie să-ți setezi obiective clare și să găsești modalități eficiente care să-ți asigure reușita. Un job nu reprezintă doar mijlocul prin care îți câștigi existența, ci este modul în care poți să-ți pui în valoare calitățile, competențele sau abilitățile pentru a beneficia de un parcurs profesional cât mai bun. Prin urmare, dacă îți dorești să avansezi în carieră și să obții o slujbă potrivită aspirațiilor tale, e necesar să îi impresionezi pe viitorii tăi angajatori și să ieși în evidență față de alți candidați. Iată ce trebuie să faci ca să-ți creezi o imagine cât mai bună în fața recrutorilor:


Realizează un CV puternic

Cea mai scurtă cale de a te transforma din candidat în angajat este să ai un CV care să atragă atenția. Crearea unui document care să nu ofere doar o imagine de ansamblu a cunoștințelor și experiențelor tale anterioare, ci să și impresioneze, reprezintă pas în procesul de sensibilizare a recrutorului. Practic, este vorba despre primul tău contact cu angajatorul și principala șansă de a te prezenta în cea mai bună formă. Așadar, realizează un CV care să vorbească despre tine, despre realizările, competențele și rezultatele tale. Personalizează documentul în funcție de jobul pentru care aplici și încearcă să-l structurezi în cel mult trei pagini astfel încât să fie ușor de citit.

Ia în considerare faptul că unele dintre marile site-uri de recrutare au renunțat la scrisoarea de intenție pentru a facilita recrutarea, așa că nu atașa un astfel de document CV-ului tău, dacă compania la care aplici nu îți solicită acest lucru. Într-adevăr, există situații când o scrisoare bună te poate ajuta să ajungi la interviu, dar trebuie să știi cât mai multe despre utilizarea acestui document înainte de a-l trimite angajatorilor. De altfel, interesul pentru respectiva companie și pentru a explica de ce ai fi persoana potrivită pentru organizație, poate fi transmis foarte simplu cu ajutorul unui CV bine redactat.

Mergi la interviu cu temele făcute

Un interviu de angajare poate fi destul de stresant, mai ales dacă te străduiești foarte mult să impresionezi angajatorul. Erori fatale se pot întâmpla ușor, de aceea trebuie să te pregătești cât mai bine înainte de întâlnirea cu recrutorul. Prin urmare, încearcă să-ți faci o părere despre cultura organizațională a companiei, află cât mai multe date despre firmă, administratori, produse sau servicii. Cu cât înțelegi mai bine angajatorul, cu atât vei avea șanse mai mari ca răspunsurile tale la interviu să fie cele mai potrivite.

Anticipează întrebările pe baza cerințelor deduse din descrierea jobului și gândește-te ce explicații vei oferi dacă, de exemplu, pentru un loc de muncă senior-level ți se vor cere exemple clare despre cum știi să conduci o echipă ori să explici cum ai trecut peste un conflict profesional și ai pus mai presus interesele colectivului, nu pe cele personale. Fă-ți un plan de acțiune și în ceea ce privește jobul pentru care ai aplicat, în sensul că trebuie să poți argumenta de ce ești persoana cea mai potrivită pentru post, ce vei aduce nou în organizație, care sunt obiectivele tale pentru primele trei luni în cadrul firmei și cum estimezi că va fi parcursul tău profesional. În mod sigur, o pregătire prealabilă te va scoate în evidență în fața angajatorului.

Oferă un feedback pozitiv pentru vechiul job

Una dintre cele mai mari greșeli pe care o poți face la un interviu este să vorbești de rău fostul loc de muncă. Chiar dacă ai avut parte de o experiență mai puțin plăcută, cel mai bine ar fi să îți asumi o poziție neutră, pozitivă. În cazul în care lași să se înțeleagă că vechiul job a fost ca o serie continuă de probleme pentru tine, recrutorul va concluziona că ești o persoană cu care se lucrează greu și că vei oferi un feedback negativ și în eventualitatea în care vei pleaca de la această slujbă.

Competențele sunt importante pentru orice interviu, însă este esențial să știi cum să te prezinți și să stârnești interesul angajatorului cu abilitățile tale. Obținerea jobului dorit reprezintă o adevărată aventură, dar dacă ții cont de câteva lucruri mărunte, vei reuși să impresionezi companiile și să-ți clădești viitorul așa cum vrei tu.

Sursa foto: https://image.freepik.com/free-photo/start-up-discussion_1098-13351.jpg

related posts

Modifică setările cookies