Evident, când aproape totul pare să depindă de prezența patronului, acesta din urmă ajunge să fie sufocat de treburile zilnice și se transformă într-un roboțel care își neglijează propria persoană pentru a asigura succesul și continuitatea firmei.
O vacanță în cazul acestui tip de afaceriști poate însemna câteva ore petrecute în natură, în afara biroului, o deplasare în afara orașului la un eveniment de business sau un timp mai îndelungat petrecut în familie. Iată care ar fi beneficiile:
*Reducerea stresului și evitarea suprasolicitării. Scuza „am prea multe de făcut” trebuie eliminată printr-o mai bună planificare a activităților și prioritizare a acestora, astfel încât să rămână și ceva timp liber. Iar dacă nu aveți încă un angajat în firmă, poate ar fi timpul să vă ușurați misiunea și să chemați pe cineva în ajutor.
*Echilibrarea balanței dintre muncă și viață. Probabil că nimeni nu-și dorește să-și neglijeze micile plăceri personale sau relațiile familiale din cauza excesului de timp alocat afacerii. Din acest punct de vedere, o vacanță va aduce garantat un plus de echilibru între cele două părți esențiale din activitatea oricărei persoane.
*Inspirația revine la cote înalte. În special în industriile creative, apar deseori momente de blocaj mental, în care nimic nu pare să mai funcționeze așa cum trebuie. Aici intervine influența pozitivă pe care o poate avea chiar și o scurtă plimbare în aer liber, nemaivorbind de o vacanță mai lungă. S-ar putea să fiți surprinși de ideile și soluțiile care vă vor veni în minte.
*Motivarea angajaților. Un micro-manager e șeful sau patronul care își supraveghează non-stop oamenii din subordine, justificând că nu vrea să scape lucrurile de sub control. Ei bine, acest tip de coordonare nu e deloc viabil pe termen lung. Din contră, angajații se vor simți mult mai apreciați și mai motivați atunci când vor primi responsabilități mai mici sau mai mari în lipsa superiorului plecat, de ce nu, într-o vacanță.