Cum să ai o atitudine încrezătoare la orice interviu sau întâlnire


Fie că e vorba de o întâlnire romantică, de business sau o ieșire între prieteni, este important să te simți bine în pielea ta. 

Tag-uri:

Momentele de socializare sunt o bună modalitate prin care să îți validezi încrederea în tine, sau, în cazul în care ea este „șubredă”, să o stabilizezi și să lucrezi la ceea ce înseamnă „stimă de sine”. Domeniul dezvoltării personale abundă de cărți în acest domeniu, tocmai pentru că este un subiect vital pentru orice persoană. De el depinde capacitatea noastră de a trece cu bine provocările vieții și de a ne îndeplini cu succes obiectivele pe care ni le propunem. 

Dincolo de teorie însă, este nevoie și de exercițiu. Așa că ți-am pregătit în continuare câteva trucuri pe care merită să le pui în practică chiar de la următoarea ta întâlnire.  

Ai grijă de corpul tău - rezolvă aspectele care nu îți plac

Grija față de aspectul tău fizic, atenția pe care o oferi corpului te ajută într-o mare proporție să ai mai multă încredere în tine. Iar această încredere pornește din faptul că începi să te simți bine în pielea ta, chiar și atunci când nu ai faimoasele măsuri 90-60-90. 

Simplul fapt că acționezi pentru a îmbunătăți aspectele de care nu ești 100%  mulțumită (faci mișcare sau ții o dietă) te ajută să fii mai împăcată cu ceea ce ești. Pentru că în mintea ta nu va mai exista acea voce critică ce îți amintește că ai cu cinci kilograme în plus, de fiecare dată când mănânci o pizza mai târziu de ora 20. 

Acordă atenție corpului tău, nu din frustrarea că nu arăți ca modelele din revistă, ci dintr-o plăcere de a-ți oferi ceea ce e bun și te face să te simți bine, atât din punct de fizic, cât și emoțional și mental. 

Tot din capitolul aspectelor fizice ce sporesc sau distrug încrederea în sine sunt și detaliile ce țin de ten și frumusețea feței. De exemplu, principalele simptome la nivel psihologic cauzate de o foliculita profundă sunt: anxietatea, nevoia de izolare, frustrarea și scăderea stimei de sine. 

Este drept că lipsa unui ten imaculat îți poate șubrezi starea de confort, însă acest lucru nu trebuie să îți pună piedici, mai ales în ziua de astăzi când există deja soluții eficiente pentru astfel de probleme. Poți să te adresezi medicului dermatolog care te va ajuta să găsești un tratament foliculita potrivit. Cere ajutorul specialiștilor, medicilor sau nutriționiștilor pentru a face schimbările de care ai nevoie. 

Dă-ți timp pentru a te pregăti

Mai ales dacă vorbim despre un interviu sau o întâlnire cu potențial de  business, este important să îți oferi timp pentru a-ți pregăti ținuta potrivită, machiajul, dar și detaliile ce țin de modul de desfășurare a discuției. Stabilește ce îți dorești să afli din acea întâlnire, care este gradul de vulnerabilitate sau deschidere pe care îl permiți, ce impresie vrei să transmiți, cum îți dorești să se simtă persoana din fața ta, cum nu vrei să te simți și ce nu vrei de la o întâlnire. 

Puține persoane fac asta, însă o astfel de gândire, ușor strategică, te ajută să ai mai multă încredere în tine, pentru că știi deja în ce direcție vrei să meargă lucrurile și ai un avantaj în plus: ești pregătită pentru orice situație. 

Învață să îți pui în evidență calitățile

Pentru asta trebuie mai întâi să te cunoști. Să știi care îți sunt atuurile și să scoți așii din mânecă atunci când știi că este nevoie de ei. Cu siguranță există o serie întreagă de calități pe care le ai. Gândește-te ce apreciezi la tine și de ce capacități poți fi sigură. Aspectele pot ține atât de domeniul fizic, afectiv, emoțional, cât și mental. Dacă nu ești sigură de abilitățile tale forte, poți cere părerea celor mai apropiate cinci-zece persoane din viața ta. 

Astfel, vei avea atât o validare internă (a ta), cât și externă și poți fi sigură că părerile tale sunt realiste și că te poți baza 100% pe ele. Alcătuiește o listă cu oamenii de încredere cărora vrei să le ceri părerea și roagă-i să aleagă primele cinci calități pe care le văd și le apreciază la tine. Vei fi surprinsă de răspunsurile pe care le vei descoperi. Păstrează ideile pe o foaie de hârtie și recitește-le de fiecare dată când un posibil eșec sa problemă ți-ar putea pune în pericol încrederea în tine. 

Practică ascultarea activă 

Există un proverb celebru care spunea că motivul pentru care avem două urechi și o singură gură este tocmai acesta: trebuie să ascultăm mai mult și să vorbim mai puțin. Ascultarea activă este un concert prin care atunci când o persoană discută cu tine ești 100% prezent în ceea ce spune. Fără să fiți întrerupți de telefoanele mobile, postările din social media și altele. 

Acest exercițiu îți dă posibilitatea să te deconectezii de la problemele cauzate de neîncrederea în tine, pe o discuție consistentă și mult mai importantă. Cu alte cuvinte, decât să te îngrijorezi că nu arăți suficient de bine, nu știi ce să spui, că ai emoții, vei fi prezentă într-o conversație care se poate transforma într-o prietenie frumoasă, o relație serioasă sau un proiect în care vei fi angajată.

Sursa foto: Shutterstock

related posts

Modifică setările cookies