(P) 10 lucruri pe care cărțile motivaționale le pot schimba în viața ta


Ai citit, cu siguranță, cel puțin două cărți de dezvoltare personală până acum, fie că ele au purtat sau nu un titlu sugestiv care să le pună în această categorie. 

Tag-uri:

Dar, te-ai întrebat vreodată ce rol joacă ele în viața noastră și dacă sunt cu adevărat capabile să schimbe ceva în noi și în modul în care alegem să trăim?

Iată 10 lucruri la care, cel mai probabil, nu te-ai gândit dar pe care cărțile motivaționale le pot schimba:

1.Îți redobândești încrederea în sistemul de recompensă. Cele mai multe dintre cărțile motivaționale oferă acces la experiențe de viață reale, de obicei modele de succes pentru diferite domenii și tipologii de oameni. Prin aceste povești rupte din realitate ai confirmarea că efortul constant dublat de acceptarea micilor înfrângeri este, într-adevăr, rețeta unică a succesului de durată.

2.Înțelegi diferit ideea de unicitate și te simți mai puțin izolată. Fiecare dintre noi este unic, și de aici derivă provocarea de a alege: să te integrezi unor norme sociale cu care nu rezonezi întotdeauna, sau să te sustragi și să-ți accepți individualitatea, riscând astfel izolarea? În procesul de dezvoltare personală este esențial să înțelegi că, în ciuda diferențelor dintre noi, ne confruntăm cu provocări similare. Aceasta este, probabil, cea mai importantă lecție pe care astfel de cărți ne-o servesc: diferențele dintre noi trebuie să ne facă mai toleranți, nu să ne izoleze.

3.Accepți eșecurile ca parte a drumului către succes. Suma micilor reușite nu garantează succesul în viață. Despre acest lucru vei învăța constant în cărțile de dezvoltare personală.

4.Înveți și din greșelile altora, nu doar din propriile greșeli. Cele mai multe povești de succes relatate în cărțile motivaționale încep prin adevărate suite de eșecuri - adevărate lecții de viață pe care este esențial să le parcurgi.

5.Afli cum să trăiești mai mult în prezent. Raportarea la experiențele (de obicei negative) din trecut și proiectarea unor așteptări prea mari sau împrumutate din experiențele altor persoane creează de cele mai multe ori frustrări și blocaje. 

6.Îți schimbă rutina mentală. Mai multe experiențe (inclusiv experiențele altor persoane, relatate în cărți) înseamnă mai multă flexibilitate în gândire. 

7.Te ajută să empatizezi mai ușor. Ca spectator (prin lectură) la viața altor persoane învățăm să înțelegem lucrurile și din perspectiva altor persoane și să devenim, așadar, mai empatici.

8.Înveți să-ți reevaluezi obiectivele și prioritățile. În absența unor repere, avem tendința de a supraevalua provocările cu care ne confruntăm și de a ne stabili eronat obiectivele și prioritățile. 

9.Înțelegi mai bine cum ești percepută de cei din jur și ce trebuie să faci pentru a corecta percepțiile greșite. Cărțile de dezvoltarea personală încurajează introspecția și autoanaliza. Acesta este primul pas spre a produce o schimbare la nivel comportamental sau la nivel de percepție în raport cu tine însăți și cu cei din jur,

10.Înveți să-ți asumi riscuri pentru a atinge obiective mai mari. Una dintre cele mai valoroase lecții pe care le înveți din cărțile motivaționale este să ieși din zona de confort pentru a-ți asuma riscuri. Asumarea riscurilor (într-un mod rațional, calculat - desigur) reprezintă un pas important în stabilirea și atingerea unor obiective mari.

related posts

Modifică setările cookies