Organizarea biroului
Organizarea biroului vine cu multe avantaje prielnice ție:
- Poți păstra doar accesoriile și articolele de papetărie necesare pe birou pentru a avea mai mult spațiu;
- Încearcă să fie curate și la vedere dispozitivele electronice;
- Aranjează-ți cablurile în așa fel încât să nu fie puse aleatoriu pe birou. Vei avea mai mult spațiu și le vei potrivi cu alte dispozitive mai rapid;
- Poți folosi bibliorafturi sau tăvițe pentru documente;
- Folosește caiete sau agende. Poți personaliza agende pentru ca acestea să te atragă mai mult și pentru a le folosi mai des.
Alături de cele menționate anterior, cu ajutorul unei agende sau a unui planner poți să îți organizezi mai bine, atât biroul pe o perioadă lungă de timp, cât și activitățile cotidiene.
Cele mai creative utilități ale unui planner pot fi:
Înlocuiește foile rebele
Un planner te poate ajuta să îți organizezi mai ușor ideile și să le ai pe toate în același loc. Renunță la foile cu trei rânduri scrise, la bilețelele adezive pe care le-ai mutat atât de des încât de abia se mai lipesc, sau la carnețelele cu foi volatile pe care le rupi și apoi se pot pierde.
Reține datele de plătit facturile printr-un planner
Creează în planner o rubrică de taxe pentru fiecare lună pentru a ști cât trebuie să plătești pentru diferitele cheltuieli din luna respectivă: întreținere, credite, asigurări, diferite colete comandate cu plata în ramburs. Bifează în dreptul lor după ce ai plătit suma respectivă.
Creează liste
- Creează liste pentru a te organiza cât mai bine. Poți crea diferite liste în funcție de activitățile pe care le ai:
- Lista de cumpărături: creează liste separate dacă ai produse pe care trebuie să le cumperi din magazine și pe care trebuie să le cumperi din piețe agroalimentare;
- Lista de activități într-o zi a săptămânii: bifează orele de lucru, activitățile plăcute, activitățile pentru casă;
- Lista de activități într-o zi de weekend: bifează diferitele activități pe care le practici în zilele libere.
Setează obiective
Ți-ai propus să faci anumite lucruri, să încerci o activitate nouă, să mergi într-o călătorie, să înveți și să știi informații noi? Notează-ți-le! Poate nu ai timp în următoarele câteva zile, însă vrei să nu uiți de ele.
Scrie rețetele cunoștințelor
Ai gustat dintr-o rețetă care ți-a plăcut foarte mult și pe care ai încercat-o la o cunoștință? Internetul este plin de rețele însă nu ai reușit să găsești întocmai mâncarea respectivă? Notează ingredientele și modul de preparare de la cunoștința ta pentru a o putea reproduce.
Creează un jurnal de călătorii
Nu pleca în călătorie fără a avea o agendă în care să îți poți nota diferite evenimente sau peisaje pe care le-ai întâlnit. Poți nota discuții pe care le-ai purtat cu localnicii sau să păstrezi biletele de călătorie și de la obiectivele vizitate într-o stare bună.
Desenează
Te plictisești și vrei să faci ceva ușor și plăcut pentru ca timpul să treacă mai repede? Desenează! Ce? Ce observi în jurul tău, ce îți place să desenezi, expuneți gândurile în imagini și distrează-te.
Desenatul este, de asemenea, o activitate care poate reduce stresul în cazul în care te simți într-o astfel de situație.
Un planner este întotdeauna un accesoriu util și drăguț pe care-l poți folosi la cât mai multe obiective: pentru organizare, pentru divertisment, pentru a-ți reaminti ce trebuie să faci. Un planner te ajută să fii mai ordonat și să îți păstrezi o rutină sănătoasă fără prea multe dificultăți.