Mai precis, unul din cinci (20%) a făcut deja acest pas, iar doi din cinci (40%) sunt dispuși să sacrifice aspectul financiar al salarizării. Un program flexibil și posibilitatea de a lucra de acasă sunt principalele aspecte care i-ar determina pe români să aleagă un job cu un salariu diminuat.
De asemenea, o mai bună perspectivă de dezvoltare profesională și de avansare în carieră sunt lucruri urmărite de mulți dintre români, o eventuală pierdere salarială având șanse să fie amortizată în viitorul apropiat.
Beneficii extra-salariale mai consistente, un birou mai aproape de casă și un colectiv mai bun de colegi sunt alte motive întemeiate pentru care un venit mai mic n-ar fi un capăt de țară.
Același studiu scoate în evidență faptul că mai mult de jumătate dintre respondenți nu sunt mulțumiți de cât câștigă în prezent, iar 2 din 10 angajați solicită o mărire de salariu chiar în decursul primului an de la semnarea contractului de muncă.
De partea cealaltă, unul din trei angajatori oferă măriri salariale în funcție de performanțele companiei. Dintre angajații care își negociază cel mai mult veniturile, cei mai mulți provin din departamentele de vânzări și de IT.