Nu e suficient sa opresti administrarea contraceptivelor pentru ca minunea sa se intample. Organismul uman are nenumarate rotite pe care le invarte pentru ca, in final, sa aduci pe lume o noua viata.
Daca tu si partenerul nu reusiti din prima incercare, nu va ganditi imediat la infertilitate. Conceperea unui copil insemna munca multa si iti cere sa constientizezi schimbarile prin care organimsul tau trece, luna de luna, cum se intampla ovulatia si fecundarea si ce se intampla in timpul actului sexual.
Nu e nevoie sa citesti tratate de medicina, ci doar sa tii cont de unele lucruri simple de care depinde momentul aparitiei copilului vostru.
1. Matematica ovulatiei: cat esti fertila intr-o luna?
Daca ai un ciclu menstrual de 28 de zile, vei ovula cel mai probabil in ziua a 14-a a ciclului. Daca ai un ciclul mai lung de 35 de zile, vei ovula in ziua 21. Regula e simpla. Menstruatia apare la 14 zile dupa ovulatie, daca ovulul nu a fost fecundat.
Lichidul seminal traieste timp de 2-3 zile in interiorul organismului unei femei, in timp ce un ovul doar 1-2 zile. Asadar, daca esti norocoasa, poti ramane insarcinata chiar si in ziua a 16-a sau a 17-a a ciclului menstrual. Suna ca o formula de matematica daca iei in calcul numai cifrele, dar daca vei urmari ovulatia timp de mai multe luni la rand si vei tine cont de graficul tau, vei vedea ca e simplu sa determini zilele in care esti fertila. De obicei sunt 5-6 zile intr-o luna.
2. Calcule exacte pentru rezultate optime
Pe langa durerile de la ovulatie, pe care unele femei le resimt si care le semnalizeza aparitia ovulatiei, e bine sa faci si alte “masuratori” daca vrei stii si mai clar care sunt zilele tale de maxima fertilitate. Cumpara-ti un test de ovulatie si masoara nivelul de Hormon Luteinic (LH), care ajuta la ruperea foilicului in care e tinut ovulul si care atinge un nivel maxim chiar inainte de ovulatie.
Temperatura bazala este si ea importanta, dar daca vrei sa faci masuratori corecte, trebuie sa tii cont de aceleasi conditii zilnice: temperatura se ia in fiecare zi, dimineata, la aceeasi ora, inainte sa te dai jos din pat. Orice modificare a acestor coordonate, intr-una din zile, poate schimba complet rezultatul, iar graficul ovulatiei tale nu va fi cel corect.
3. Pozitii care avantajeaza
Printre regulile pe care ar trebui sa le ai in minte sunt si pozitiile sexuale pe care le alegeti. Ai auzit probabil ca acestea sunt pure fantezii, dar vei surpirnsa sa afli ca unii cercetatori chiar au verificat cat de mult conteaza pozitia in care faceti dragoste pentru a ramane insarcinata mai repede. Mai multi specialisti francezi au publicat in 2002 concluziile studierii pozitiilor sexuale cu ajutorul rezonantei magnetice.
Oamenii de stiinta au studiat indeaproape mai multe cupluri, chiar in momentele intime, si au vazut cum se misca organele feminine si masculine in timpul actului sexual. Invingatoare, in opinia lor, este pozitia misionarului pentru ca atunci lichidul seminal poate ajunge cel mai repede catre tuburile falopiene si ovule.
Cele mai multe cupluri care cred ca au o problema de fertilitate, pot concepe mult mai usor decat isi inchipuie. Programarea momentelor intime si calculele pentru ovulatie, cateva luni la rand, nu sunt cele mai placute activitati pentru voi, dar iti pot creste sansele de a ramane insarcinata. In plus, va pot scuti de interventii medicale si proceduri costisitoare, care vor avea in final acelasi rezultat: un copil.
Castiga 5000 de RON cu Perfecte si ING! Creeaza-ti cel mai frumos loc de joaca si intra in concurs