6 tratamente naturiste pentru imbunatatirea fertilitatii masculine


Sa fii tatic e o decizie importanta in viata si sa ai urmasi care sa iti poarte numele e o bucurie. Dar ce te faci daca nu iti reuseste nici din a 20-a incercare, adica dupa ce ai muncit ca [...]


Sa fii tatic e o decizie importanta in viata si sa ai urmasi care sa iti poarte numele e o bucurie. Dar ce te faci daca nu iti reuseste nici din a 20-a incercare, adica dupa ce ai muncit ca la carte timp de cel putin un an de zile?

Bineinteles ca te gandesti deja la o vizita la doctor, care sa te aduca pe calea cea buna cu tratamente hormonale. Daca nu te incanta ideea, poti incerca sfaturile unui specialist in medicina naturista. S-ar putea ca doua ceaiuri si o tinctura sa faca minuni.

Este adevarat ca pentru multe dintre tratamentele naturiste nu exista si studii clinince care sa le demonstreze eficienta, dar incercarea moarte n-are. Astfel, inainte de a ajunge la procedee costisitoare de reproducere asistata, s-ar putea sa rezolvi problema cu un buget mult mai mic.

Ce efecte benefice au plantele recomandate pentru sporirea fertilitatii masculine?

1. Fructe de palmier pitic(Sereona Rapens)

Pitic, pitic, dar voinic! Fructele acestei plante care seamana cu palmierul si creste pe coastele Americii de Nord au efecte nebanuite asupra stimularii hormonilor sexuali. Este vazut ca un fel de steroid natural care intareste si imbunatateste functionarea sistemului reproducator masculin.

Ajuta prostata sa functioneze normal, iar de aici si nivelul de homoni masculini (testosteron) este la cote normale. Si pentru femei este indicat, pentru ca stimuleaza functiile ovariene si uterine.

2. Frunzele de Damiana (Turnera Diffusa)

De obicei, se consuma sub forma de ceaiuri, dar are si utilizari in cosmetica unde e folosit pentru producerea sapunurilor antibacteriene. Cea mai interesanta aparitie a frunzelor de Damiana este in Mexic, unde sunt folosite pentru producerea unui lichior sau sunt adaugate la diverse cocteiluri.

Nu iti vom recomanda sa te pui pe baut, ci sa sa profiti de calitatile acestei plante ca remediu pentru infertilitate in alte feluri. Unul din efectele Damianei este acela de afrodiziac, iar studiile au demonstrat puterea ei de a trata disfunctiile sexuale, mai ales daca acestea au la baza stresul.

Atentie! Consumul in cantitai mari poate provoca indigestie si o scadere a nivelului de zahar in sange.

3. Ginsengul Coreean (Panax ginseng)

Efectele benefice pe care radacinile acestei plante le au asupra sanatatii sunt cunoscute in medicina tradintionala Chineza de peste 3.000 de ani. Se spune ca Ginsengul Coreean traieste peste 100 de ani, iar radacinile lui seamana cu trupul unui om. Extractul din ginseng este folosit pentru reducerea stresului si crestrea nivelului de energie, pentru imbunatatirea memoriei, scaderea colesterolului, ca tratament adjuvant in raceli si proceduri oncologice.

Desi nu s-au facut studii care sa demonstreze puterea ginsengului in tratatrea fertilitatii, multi barbati care l-au consumat sustin ca a avut efecte benefice in tratarea disfunctiilor erectile si ca tonic sexual masculin.

4. Ginsengul Siberian (Eleuterococcus Senticosus)

Cu un efect revigorant pentru tot organismul, ginsengul Siberian a fost folosit in medicina traditionala Chineza de mii de ani. In occident si-a castigat locul printre plantele benefice abia dupa anii 50’ cand cercetatorii rusi i-au demonstrat puterea de reducere a stresului. De atunci, ginsengul Siberian a primit tot mai multe bile albe de la medici, mai ales pentru sutinerea si imbunatatirea imunitatii.

In ceea ce priveste fertilitatea, Ginsengul Siberian ajuta in tratarea impotentei masculine. Potrivit unui studiu facut in 1996, de cercetatori italieni, ginsengul creste nivelul de testosteron si motilitatea spermatozoizilor.

Atentie! Nu luati Ginseg Siberian daca faceti si tratament pentru hipertensiune.

5. Extract de Maca (Lepidium meyenii)

Maca este o planta care traieste in regiunile muntoase din Peru. Asemanatoare cu o ridiche, radacina ei este folosita in medicina naturista, iar localnicii o consuma dupa ce o usuca si o macina intr-o pudra fina.

De secole, extractul de Maca este folosit ca afrodiziac pentru imbunatatirea performantele sexuale. Asta datorita proprietatilor sale de a creste adrenalina si libidoul. Ajuta la echilibrarea intregului sistem hormonal, asa ca e recomandat si femeilor pentru probleme de mesntruatie sau in premenopauza.

Atentie! Cei care sufera de boli cardiovasculare ar trebui sa nu consume aceasta planta pentru ca stimuleaza circulatia sangelui si creste ritmul cardiac.

6. Astragalus (Astragalus membranaceus)

Chinezii i-au cunsocut primii efectele benefice si au folosit aceasta planta mai ales pentru cresterea energiei si revigorarea organismului. In medicina traditionala chineza energiile pozitive din corp au un rol important in functionarea corecta a organelor.

Chinezii recomanda Astragalus pentru redobandirea echilibrului si pentru ca fluxul energiilor pozitive sa fie unul continuu, fara ca acesta sa stagneze si sa blocheze oragnele (inclusiv pe cel reproductive). Unul din efectele benefice ale Astragalus-ului este cresterea motilitatii spermatozoizilor.

Daca sunt folosite corect, in dozele recomandate de un specialist, remediile naturiste si plantele medicinale nu au au efecte adverse. Totusi, asteptarea e mai lunga decat in cazul unor tratamente medicamentoase. Ca sa vezi primele efecte bune, trebuie sa ai rabdare si cateva luni!

related posts

Modifică setările cookies