7 reguli pe care trebuie sa le respecte orice parinte inainte de a cumpara jucarii pentru copilul sau


In mod sigur colectia de jucarii a micutului tau s-a imbogatit de-a lungul acestei veri cu noi achizitii. Fie ca este vorba de articole de plaja, fie ca ai cumparat accesorii distractive potrivite oricarui sezon, in mod cert ti-ai pus [...]


In mod sigur colectia de jucarii a micutului tau s-a imbogatit de-a lungul acestei veri cu noi achizitii. Fie ca este vorba de articole de plaja, fie ca ai cumparat accesorii distractive potrivite oricarui sezon, in mod cert ti-ai pus anumite intrebari legate de siguranta copilului in preajma lor.

Chiar daca initial nu pare o problema atat de apasatoare, alegerea jucariilor potrivite pentru cei mici reprezinta un aspect important pentru adultii care tin la siguranta nazdravanilor ei.

Pentru a evita accidentele cauzate de niste obiecte care ar trebui sa-l distreze pe cel mic, iata un set de cerinte pe care trebuie sa-l respecti, in calitate de parinte responsabil, atunci cand cumperi jucarii:

Citeste si: 9 jucarii care nu trebuie sa-ti lipseasca la plaja

1. Nu vei cumpara jucarii doar de dragul de a o face

Inainte de a face o investitie, intreaba-te daca micutul tau are nevoie de jucaria respectiva sau daca isi doreste sa detina articolul in colectia sa. Nu te incurajam sa-i faci intotdeauna pe plac si sa-i cumperi mereu jucariile pe care si le doreste deoarece se va obisnui prost, va fi alintat si nu va invata sa aprecieze jucariile asa cum ar trebui. Asadar, incearca sa gasesti un echilibru intre necesitate si dorinta si sa nu irosesti sume mari de bani pe jucariile nazdravanului tau.

2. Nu vei cumpara jucarii care nu se potrivesc varstei lui

De multe ori parintii se lasa pacaliti de aspectul placut si de atributele jucariilor, cumparandu-le fara sa faca o comparatie intre varsta nazdravanului lor si obiectele distractive. Ideal ar fi ca adultii sa verifice etichetele si sa respecte instructiunile producatorilor, care impun limitari legate de varsta si utilizare. Daca achizitionezi o jucarie nepotrivita, micutul ar putea fie sa se raneasca, fie sa nu fie interesat de ea.

3. Vei verifica daca jucaria respecta standardele de calitate si siguranta

Mai nou, Uniunea Europeana a impus niste standarde stricte si foarte bine delimitate legate de calitatea si siguranta obiectelor ai caror consumatori sunt micutii. Astfel, toti parintii trebuie sa verifice daca jucaria este omologata si daca detine o eticheta specifica pe care sunt trecute toate datele tehnice. In cazul in care vor observa ca obiectul este periculos sau nu indeplineste cerintele, parintele este sfatuit sa atraga atentia protectiei consumatorilor care va actiona in consecinta.

Citeste si: 9 jucarii de exterior pentru copii peste 3 ani

4. Vei investi bani in jucariile care merita

Exista jucarii de sezon si jucarii pe care micutul tau le poate folosi de-a lungul intregului an. De aceea, este important sa te gandesti la perioada in care va utiliza nazdravanul tau obiectul si apoi sa-ti stabilesti un buget pentru el. De exemplu, exista mari sanse ca jucariile de plaja sa se strice dupa primul concediu la mare, asa ca nu are rost sa aloci o suma de bani considerabila, oricat de frumoase ar fi.

5. Voi alege jucarii care ii sunt de folos copilului meu

Inainte de a cumpara un obiect distractiv trebuie sa te intrebi in ce fel il va solicita el pe copil. Il va provoca din punct de vedere fizic, intelectual, psihomotor? Va contribui in vreun fel la cresterea si dezvoltarea lui armonioasa? Stim deja ca joaca e joaca si invatatura e invatatura, dar specialistii sustin ca cei mici invata prin joc, asa ca nu omite acest detaliu in momentul in care achizitionezi un obiect distractiv.

6. Voi alege jucarii la pret rezonabil

Toti parintii isi doresc sa le ofere copiilor lor tot ce este mai bun, dar trebuie sa-ti stabilesti niste limite si sa le respecti. In definitiv, gandeste-te ca cel mic isi va dezvolta gusturile si personalitatea si nu se va mai simti atras de jucarii. Pe masura ce va creste, el va avea nevoie de hainute, rechizite si carti, iar tu trebuie sa-ti faci un plan economic pe termen lung si sa estimezi cheltuielile viitoare.

7. Nu voi alege jucarii care incurajeaza conflictele

Micutul tau merge la cresa, gradinita, scoala sau un loc de joaca in care interactioneaza cu alti copii. Jucariile pe care le are sunt samanta de scandal si dau nastere unor conflicte intre el si ceilalti micuti? In acest caz, incearca sa-i cumperi obiecte distractive diverse, pe care sa le poata utiliza in contexte diferite. Cei mici isi doresc adesea ceea ce au alti nazdravani de varsta lor si este mult mai potrivit ca puiul tau sa iasa in lume cu o jucarie usor de impartit.

related posts

Modifică setările cookies