7 sfaturi utile ca sa pregatesti un pachetel pe placul scolarului tau


Un sandvis, o punga cu covrigei si-un mar – cam acestea sunt alimentele care formeaza plictisitorul pachetel de scoala al micutului tau, nu-i asa? Contrar dorintelor tale, o astfel de masa anosta nu va face altceva decat sa-l determine pe cel mic sa lase alimentele in ghiozdan, sa se infometeze sau sa-si cumpere ceva nesanatos de la chisoc.


Pentru a evita astfel de situatii neplacute, incearca sa-i pregatesti scolarului tau de-a lungul anului scolar un pachetel care sa-l ispiteasca si care sa-i faca pofta de mancare. Concentreaza-te pe cuvintele “amuzant”, “proaspat”, “sanatos” si “hranitor” si urmeaza sfaturile noastre pentru un plus de amuzament la pachetel:

1. Liber la culoare

Utilizarea culorilor deschise, calde, stralucitoare reprezinta cea mai simpla modalitate de a le atrage atentia celor mici si de a le castiga simpatia. Pe langa faptul ca mancarea va fi mai placuta din punct de vedere estetic, aceasta va parea si mai delicioasa avand n vedere ca va combina culori naturale, lipsite de chimicalele din alte alimente existente pe piata. Adauga la sandvisul micutului morcovi, castraveti, rosii cherry sau uimeste-l cu un desert cu fructe de padure si vei fi surprinsa cand iti va lauda ingeniozitatea.

2. Combina formele

Dintr-un motiv necunoscut, sandvisul ii descurajeaza pe copii. Pentru a transforma aceasta gustare intr-un element placut si prietenos pentru ei, specialistii le recomanda mamicilor sa se foloseasca de diferite forme in care sa modeleze atat painea, cat si umplutura. Adapteaza forma la anotimp sau la cea mai apropiata sarbatoare si lasa-ti imaginatia sa zburde: fantomite de Halloween, cadouri de Craciun, iepurasi de Paste… si lista poate continua. Fructele si branza sunt, de asemenea, usor de modelat, asa ca nu te sfii sa-ti pui creativitatea la bataie pentru a incuraja obiceiuri sanatoase de masa pentru scolarul tau.

3. Variaza

Chiar daca suna complicat, incearca sa pui in pachetelul copilului tau trei alimente diferite in fiecare zi. Priveste gustarile ca pe o masa in adevaratul sens al cuvantului, din care sa nu lipseasca proteine, carbohidrati si vitamine. Alege cat mai multe legume si fructe proaspte. De exemplu, pregateste-i intr-o zi sandvis cu carne de curcan si legume, adauga un iaurt de baut si o briosa cu stafide si gandeste-te sa-i pui in pachetelul de a doua zi toast cu cereale integrale, seminte, alune si nuci pentru gustare si o sticluta cu un suc natural de portocale.

4. Alege alimente care se mananca usor

Probabil ca tie iti este usor sa cureti o portocala sau sa musti dintr-o chifla voluminoasa, dar copilul tau este mai comod si pune socializarea pe primul loc la ora mesei. Taie sandvisul in mici triunghiuri, prajitura in cubulete accesibile si feliaza fructul astfel incat sa nu-i dai batai de cap celui mic, care abia asteapta sa gaseasca o scuza pentru a nu-si manca pachetelul.

5. Lasa-l sa-si spuna parerea

Acorda-i putin credit copilului tau si ai incredere in opinia lui. Cat timp va putea alege felul de mancare, va fi mai motivat sa manance. Desigur, aceasta metoda nu te incurajeaza sa te lasi complet pe mana micutului si sa-i dai numai dulciuri si sucuri acidulate la masa. Ofera-i o propunere cu alimente si lasa-l sa aleaga din aceasta serie.

6. Lasa-l sa te ajute

Copiii sunt foarte incantati in momentul in care au oportunitatea de a face lucruri noi, pe care le fac si adultii. In momentul in care ii vei permite sa stea cu tine in bucatarie si sa contribuie, atat cat poate, la procesul de pregatire alpachetelului, il vei motiva sa consume gustarile pe care le-ati pregatit impreuna.

7. Nu uita de rasfat

Stim cu totii ca cei mici adora dulciurile. Ocazional, pune-i micutului tau in pachetel prajitura preferata, dar incearca sa eviti produsele procesate pentru a nu-i afecta sanatatea.

Micutul tau mananca pachetelul pe care i-l pregatesti pentru la scoala? Cum il motivezi? Spune-ne mai multe in sectiunea de comentarii.

related posts

Modifică setările cookies